E-rahvaloendusel saab osaleda ka raamatukogudes

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

31. detsembril alanud rahvaloendusel saab interneti teel osaleda ka raamatukogudes, mis on selleks puhuks varustatud ID-kaardi lugejatega. Rahvaloendusel saab interneti teel osaleda jaanuari lõpuni.

„Kui inimene oskab arvutit kasutada, kuid tal pole kodus internetti või arvutit, saab loendusankeeti interneti teel täita ka raamatukogudes asuvates avalikes internetipunktides,” rääkis statistikaameti peadirektor Priit Potisepp.

Eestis on enam kui pooltuhat rahvaraamatukogu. „Rahvaloendus on Eesti jaoks nii oluline ettevõtmine, et raamatukogud osutavad oma abi suure heameelega. Kõikidel lahtiolekuaegadel on soovijad oodatud raamatukogudesse e-loendusankeeti täitma,” ütles kultuuriministeeriumi raamatukogunõunik Meeli Veskus.

Kultuuriministeeriumi ja Statistikaameti koostöös jõudsid kõikidesse raamatukogudesse ka ID-kaardi lugejad. „Koostöös kultuuriministeeriumiga oleme ID-kaardi lugejatega varustanud kõik keskraamatukogud ja rahvaraamatukogud, kes selleks soovi avaldasid. Lisaks on raamatukogud saanud lühijuhendid e-loendusel osalemise kohta, et raamatukoguhoidjad oskaks vajadusel inimesi aidata,“ rääkis Potisepp.

Rahvaloendusel saab interneti teel osaleda 31. jaanuarini. Ankeet on alates kättesaadav aadressil www.REL2011.ee.

Ankeedi täitmise keskkonda sisselogimiseks saab kasutada ID-kaarti, Mobiil-IDd või pangaparoole (Swedbank, SEB, Sampo). Ankeeti on võimalik minna täitma ka otse internetipangast, valides avalike teenuste alt rahvaloenduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles