Ei taha sellist meediat!

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe
Aarne Mäe Foto: Tairo Lutter

Alles see oli, kui rahva seas ülipopulaarse Kanal 2 uudistemagasin "Reporter" täie mõnuga Tallinna kesklinna kõrghoone (Kanal 2 enda majas, muide) trepikojas juhtme otsas kõlkuvat laipa näitas.


Ilmse mõnuga käis operaator ümber enesetapu teinud noore mehe surnukeha ja ilmse naudinguga jättis toimetaja seal kärped tegemata.

Lisati vaid tekst, et järgnevat lõiku pole nõrganärvilistel soovitav vaadata, ent sellel kellaajal see hoiatus pigem meelitas needki (ka lapsed) telerite ette, kes seal seni ei olnud.

Nüüd käsitles sama meelelahutuslik (sic!) uudistesaade trolli alla jäänud poisikese juhtumit, kus reporterionu palub hukkunu eakaaslasel üksikasjaliselt kirjeldada, kuidas ta sõber ikka täpselt hinge heitis. Ehkki laps on šokis ja tihub nutta, ei piirduta ühe küsimusega.

Taustaks näidatakse muidugi laipa, seekord on sellele aga kate peale tõmmatud.

Meedia teeb kõik reitingu, klikkide, edetabelite nimel. Sest me ise ju tahame seda. Aga millal saabub kriitiline piir? Sinu, minu ja meie kõigi jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles