Ave Holm: proovi vähemalt lusikatäis – enne ei saa öelda, et ei maitse

Katrin Uuspõld
Copy
Sõmeru põhikooli kokk Ave Holm ütleb, et läheneb toiduvalmistamisele loominguliselt ning kaotsi ei lähe toorainest midagi.
Sõmeru põhikooli kokk Ave Holm ütleb, et läheneb toiduvalmistamisele loominguliselt ning kaotsi ei lähe toorainest midagi. Foto: Ain Liiva

Et ühe euro eest panna lauale mitmekesine, tervislik ja samas maitsev lõunasöögiports, peab olema vähemalt poole kohaga võlur. Sõmeru põhikooli kokk Ave Holm seda ongi, lisaks igapäevaste sööjate kiitusele sai ta hiljuti Lääne-Viru terviseedendaja tiitli.

Sel päeval, kui astume fotograafiga Sõmeru põhikooli koka Ave Holmi kööki, on menüüs veisehakklihasupp ja porgandikook. Kolmanda klassi tüdruk Emili tuleb pärast sööki Avele aitäh ütlema ja lisab, et “oleks võinud vähe vürtsikam olla”. “Tšilli on üks mu suuri lemmikuid, kastutan toitudes seda tihti, lastele panen veidi vähem. Aga armastan ka loorberit, tilli-peterselli, basiilikut, estragoni,” loetleb Ave oma lemmikvürtse-ürte.

Veiseliha on ju sealihaga võrreldes palju kallim – kuidas õnnestub see koolitoidu eelarvega sobitada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles