Teaduskohvikus räägiti Soolikaoja minevikust, olevikust ja tulevikust

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Rakvere abilinnapea Andres Jaadla tutvustas Soolikaoja hingeelu ja koostöös keskkonnaministeeriumiga valminud tulevikuplaane.
Rakvere abilinnapea Andres Jaadla tutvustas Soolikaoja hingeelu ja koostöös keskkonnaministeeriumiga valminud tulevikuplaane. Foto: Vladislav Musakko

Kolmapäeval toimus avalik diskussioon Rakvere linna läbiva Soolikaoja üle, mida rahvakeeli ka solgiojaks nimetatakse.

Abilinnapea Andres Jaadla sõnul rajatakse esimese projektina Soolikaoja kohale nutitelefonidega uuritav avastusrada. Nutirada on keskkonnaameti välja töötatav teadusprojekt, mis arendab igas vanuses telefonikasutajaid, tekitades samuti liikumisharjumust. Projekt peaks inimestele kättesaadavaks muutuma tänavuse aasta maikuu lõpuks.

Rakvere linna ja Ahhaa teaduskeskuse eestvedamisel korraldatud teaduskohvikus vesteldi ka Soolikaoja minevikust, olevikust ja tulevikust. Valdavalt maaalustes torudes voolav oja on tekitanud poleemikat. Näiteks suurvee ajal kipub torudesse suunatud Soolikaoja ummistuma ja vesi ei pääse sealt liikuma, uputades selle tagajärjena linnatänavaid. Lahendusena on plaanis rajada Silla tänava veesilma juurde lüüs.

Teiseks mureks on veekogus vohavad vetikad, mis pikas perspektiivis reostavad ja ummistavad. Üks lahendus oleks see, kui oja naturaalne kuju osaliselt taastataks. Praegustesse plaanidesse aga Soolikaoja linnapilti toomine ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles