Riigieksamitele pani end kirja üle kümne tuhande õpilase

Virumaa Teataja
Copy
Riigieksam.
Riigieksam. Foto: Arved Breidaks

Tänavustele Innove korraldatavatele riigieksamitele on esialgsetel andmetel registreerunud 10 862 eksaminandi. Nendest 8036 on gümnaasiumiõpilased, 974 gümnaasiumi varem lõpetanud ja 1852 kutseõppeasutuste õpilased.

Lääne-Viru maakonnas soovib eesti keele riigieksamit sooritada 316 gümnaasiumi- ja 32 kutseõppeasutuse õppurit. Matemaatikaeksami sooritajaid vastavalt 328 ja 22.

Võõrkeeles teevad inglise keele riigieksamit vastavalt 207 ja 27 õpilast. Teise keelena valis riigieksamiks eesti keele 12 gümnaasiumiõpilast ja üks kutseõppur.

Võõrkeele riigieksami puhul on õpilasel mitu valikuvõimalust. Õpilane võib sooritada Innove koostatava inglise keele riigieksami, mille eduka läbimise korral antakse talle B1- või B2-keeleoskustase.

Uudse võimalusena on väga hea inglise keele oskusega õpilastel võimalik sooritada rahvusvaheline C1-taseme eksam Cam­bridge Advanced. Seda tahavad Lääne-Virumaal teha 52 gümnaasiumilõpetajat. Innove vahendatud rahvusvahelist vene keele eksamit sooritab 26 õpilast.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles