“Ilma sinuta” kogetud tunded

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Anne (Ülle Lichtfeldt) püüab saada selgust, mis on ta abikaasa Pierre’i (Eduard Salmistu) näidendis elu- ja mis kunstitõde.
Anne (Ülle Lichtfeldt) püüab saada selgust, mis on ta abikaasa Pierre’i (Eduard Salmistu) näidendis elu- ja mis kunstitõde. Foto: Kalev Lilleorg/Rakvere Teater

Lähedase kaotus on alati raske ja ootamatu kaotus seda enam. Kõige valusam on kadunukesele mõeldes see, et edasi tuleb elada ilma sinuta. See on ka Rakvere teatri värskeima lavastuse pealkiri – “Ilma sinuta”.

Näidendi autor on mitmekülgselt tunnustatud prantsuse kirjanik Florian Zeller ja eelinfo teatri kodulehel viskab lavastuse kohta õhku mitu vihjet, milles esietendusel lootsin selgust saada. Kavaleht ei reetnud lavastust. Selles on leina faasidest väga hea skeem, millest võib täiesti praktilist eneseabi saada.

Lavakujundus on puhas, must valges ruumis. Puuduvad tähelepanu kõrvale viivad detailid. Esimeses vaatuses on tegevus pisut staatiline ja jääb veel arusaamatuks, mis suunas lugu liigub või mida sellega öelda tahetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles