Tervisesportlastel avaneb võimalus lihvida kepikõnni­tehnikat

Katrin Uuspõld
Copy
Kepikõnnil on oluline kasutada ka õiget tehnikat.
Kepikõnnil on oluline kasutada ka õiget tehnikat. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Rakvere vallas Sõmerul on hea võimalus lihvida oma kepikõnnitehnikat. Nimelt pakub Kepikõnni Ekspress võimalust saada kepikõnni algkoolitust, ja seda tasuta.

Eesti Kepikõnni Liidu kogenud juhendajad ootavad huvilisi esmaspäeval, 10. veebruaril kell 17.30 Sõmeru keskusehoone ees. Hakatuseks läbitakse 45-minutiline teoreetiline osa Sõmeru keskusehoone fuajees ja järgmised 45 minutit veedetakse teooriat praktikas kasutades majast väljas.

Kepikõnni Ekspressi koolitusel osalemiseks ei ole oluline varasem kokkupuude kepikõnniga, samas on oodatud needki, kes on kepikõndi harrastanud, aga sooviksid saada tehnika, treeningute või muu kohta spetsialisti nõuandeid. Koolitajad annavad koolituse ajaks osalejatele omalt poolt käimiskepid kasutada.

Rakvere valla spordi- ja terviseedenduse spetsialist Siiri Kohver avaldas lootust, et ühekordsest koolitusest kasvab välja siiski midagi regulaarset.

“Sõltub sellest, kui palju inimesi kokku tuleb ning kui paljud soovivad sellega jätkata. Ideaalis võiks leiduda kogukonnas initsiaator. Sõmerul on tingimused selleks väga head, vallamaja juurest saab suunduda otse 1,4 kilomeetri pikkusele terviserajale, mis saab peagi ka valgustatud. Pinnakatteks on just käimiseks sobilik koorepuru, mis on jalale parim, ning teele jääb ka välijõusaal,” rääkis Kohver. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles