Rakveres toimub mudelautode võistluspäev

Katrin Uuspõld
Copy
Tamiya Cupi esimene etapp tuleb 15. veebruaril Rakvere hobikeskuses ehk vanas tennisehallis.
Tamiya Cupi esimene etapp tuleb 15. veebruaril Rakvere hobikeskuses ehk vanas tennisehallis. Foto: Kaido Varik

Rakveres Vallimäe taga asuv vana tennisehall (Linnuse 5) on umbes aasta aega olnud kasutuses mudelisõiduhallina. Rakvere RC Hobikeskus OÜ eestvedamisel saab seal kolm korda nädalas treeninguteks kokku üle neljakümne poisi ja mehe, sekka mõned õrnema soo esindajad.

Mart Pitsner, üks meestest, kes seal mudelautodega toimetab, märkis, et vanuselt noorim on viieaastane ning vanim tema ise. “Kuid Soomes võistlesime 70-aastase vastasega,” tõi Pitsner näite alaga tegelemise eatuse kohta.

“Maakonnas tegeletakse Väike-Maarjas offroad’iga ehk mudelmaasturitega, meie aga tegeleme onroad’iga, mis nõuab siledamat pinnast. Onroad’i mudelautode puhul on enamasti ka tegelikult olemasolevate autode kered, näiteks Ott Tänaku eelmise hooaja Toyota on mudelina olemas,” selgitas Pitsner. “Kiiremad neist sõidavad kuni sada kilomeetrit tunnis, kuid sisehallis seda muidugi ei saa.”

Pitsner tähendab, et ala populariseerimisega püütakse alustada altpoolt ehk kasvatada peale noori mudelautohuvilisi.

“Tahame luua perevõistluse sarja ehk ühe ja sama autoga võistlevad isa ja poeg või siis ema ja poeg või isa ja tütar, kuidas keegi soovib,” ütles Pitsner.

Võisteldakse Tamiya TT-seeria autodega, mis on raadio teel juhitavad 1 : 10 mõõtkavas onroad-mudelautod. Pitsneri sõnul on Tamiya näol tegemist “maailma parima plastmassmudelite tootjaga”, kuna autosid saab juppidest võtta lahti ja panna kokku vastavalt soovile.

“Kel mudelautonduse vastu huvi, võib tulla vaatama ja proovima,” innustas Mart Pitsener. Tamiya Cup algab laupäeval, 15. veebruaril kell 10, pealtvaatajatel soovitab Pitsner tulla kohale keskpäevaks, kui algavad peresõidud. “Seal saab kõvasti nalja, võin kihla vedada, et nii mõnigi isa tuuakse esimest korda sõitma,” lubas Pitsner.

Pealtvaatamine on huvilistele prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles