Rohu lapsed õppisid looduses ellu jääma

Copy
Andero Põllu näitas loodusõpitoas, kuidas tikkudeta saab lõket teha.
Andero Põllu näitas loodusõpitoas, kuidas tikkudeta saab lõket teha. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Eile Rohu mängudemaja juures kogunenud lapsed olid õnnega koos. Loodusõpitoa ajaks oli lumi maha tulnud ja pargist leiti mitme metslooma jäljed. Lumeta oleks neid saanud näha vaid raamatust.

Enne metsatarkuste, loodushoiu ja ellujäämisnippide õppimist pidasid lapsed maha korraliku lumesõja. Pallid jätkasid lendamist terve matka aja.

Loodusõpitoa juhendaja Andero Põllu näitas raamatust ette, kelle jälgi sellel retkel näha võib. Nimekirjast ei puudunud ka karu ega metssiga. Esimesed jäljed leiti kohe mõned sammud mängudemajast. Reinuvader oli majade vahel luusinud. Oma käigust olid jäljerea maha jätnud ka kass ning suur koer. Hundijäljed oleksid olnud piklikumad, koera käpajälg on ümmargune.

Rohu pargis olid ringi kõndinud veel hiired, mitmesugused linnud ja orav.

Jälgede otsimise ajal tehti pargis paras tiir ning Põllu täitis jalutuskäigu mitmesuguste keskkonnahoiuõpetustega. "Kas te teate, mis on kõige parem kosmosesõiduk?" Pakuti igasuguseid rakette. "No kus me elame?" andis Põllu vihjeid. "Eestis jah, aga võtame suuremalt. Planeet Maa on kõige parem. Selleks et ta kaua kestaks, peame teda hoidma," märkis ta ja lisas, et elus on kaks kindlat asja: sünd ja surm. Iga asi ükskord sureb, ka meie planeet. Selline on loodusseadus.

Põllu näitas lastele, kuidas tikkudeta tuld teha, joogivett leida, laagrit üles seada. Kui leegid juba halge noolisid, läksid lapsed aaretekaardi järgi noosi, grillvorste otsima.

Külli Seppa, Rohu küla mängudemaja ühe eestvedaja sõnul korraldatakse lastele mitmesuguseid õpitubasid iga kuu. Näiteks saavad nad peagi tutvuda fotograafia põhitõdedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles