Päästjad kontrollivad kortermajade tuleohutust

Toomas Herm
Copy
Päästjad võtavad taas luubi alla kortermajad.
Päästjad võtavad taas luubi alla kortermajad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel nädalal kontrollib Ida päästekeskus Ida- ja Lääne-Virumaal tuleohutusnõuete täitmist kortermajade ühiskasutatavatel pindadel.

Tuleõnnetused saavad kõige sagedamini alguse kodust. Kortermajas, kus elab lähestikku mitu leibkonda, on tuleõnnetuste ennetamisel ühtviisi oluline see, et oma kohustusi täidaksid nii korteriühistu kui ka kõik korteriomanikud.

"Pöörame rohkem tähelepanu piirkondadele, kuhu me varem nii palju jõudnud ei ole, kui sooviksime, ja kindlasti ka neile, kus varasemate kontrollide põhjal on mõistlik uuesti käia,"  ütles Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Marti Siim.

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve inspektor Raili Lanno rõhutas, et kontrollimisel pööravad inspektorid tähelepanu kõigepealt sellele, et trepikojad ja keldrite üldkasutatavad pinnad oleksid asjadest puhtad.

Inspektorite hinnangul oli eelmisel aastal Virumaal kõige enam probleeme evakuatsiooniga ehk kortermajast ohutult välja pääsemisega. Suurim murekoht on jätkuvalt trepikodades hoitavad lapsevankrid, jalgrattad, potililled ja vana mööbel, mis majast väljumisel takistusteks saavad ning tekitavad põlema süttimisel suitsu, mis jätab majaelanikud korteritesse lõksu.

Samuti takistavad trepikojas hoitavad asjad abistajaid. Näiteks kiirabitöötajaid või päästjaid, kes niigi kitsastes oludes kannatanut transpordivad. On ülimalt oluline mõista, et korterelamul on üldjuhul evakuatsiooniks mõeldud ainult üks trepikoda, mida kõik majas viibijad ohu korral kasutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles