Bellaveres jäigi kopp maha löömata

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
2009. aasta kevadel oli uusarenduse kutsuv reklaam veel Ussimäel püsti, kuid asi vajus peagi unustusse.
2009. aasta kevadel oli uusarenduse kutsuv reklaam veel Ussimäel püsti, kuid asi vajus peagi unustusse. Foto: Arvet Mägi

2008. aasta suvel pidi Rakvere külje all Ussimäel kopp maasse löödama – toona oli see arendajate ja ametnike lemmikväljend, iseloomustamaks mõne ehituse algust. Rahvarõivatriibuliste elumajade rajooni, uhke nimega Bellavere, pole aga tänaseni.

Mainitud aasta kevadel raporteeris Virumaa Teataja järjekordsest uusarendusest Rakvere külje all Ussimäel. Sinna pidi kerkima kõlava nimega elamurajoon Bellavere, kus kuus korterelamut ja 96-kohaline lasteaed. Ehituse alguseks planeeriti 2008. aasta suve, ja juba järgmisel suvel pidid majad, mis maalitud Viru-Nigula rahvarõivaseelikust inspireerituna triibulisteks, valmis olema.

Asi tundus olevat kindel mis kindel: Rakvere linnapäevade ajal lubas arendaja linna keskplatsile üles seada uusarendust tutvustava ekspositsiooni ja samas pidi hakatama kirja panema korteriostusoove. Paraku puuduvad andmed, kas aktsioon ka korraldati, ja kui see toimus, siis kui palju inimesi jõudis endale elamispinna broneerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles