Koolid osalevad keskkonnahoiu- kampaanias

Virumaa Teataja
Copy
Üleriigilise keskkonnakampaania käigus koguvad õpilased kokku pudelid ja plekkpurgid, mis tihti ei leia teed taaraautomaatidesse ja sealt taaskasutusse.
Üleriigilise keskkonnakampaania käigus koguvad õpilased kokku pudelid ja plekkpurgid, mis tihti ei leia teed taaraautomaatidesse ja sealt taaskasutusse. Foto: Gerthrud Grents

Algas üleeestiline kooliõpilastele suunatud keskkonnakampaania #ärarääma, mille eesmärk on parandada kooliõpilaste keskkonnateadmisi ja keskkonnateadlikku käitumist ning tutvustada vahetu kogemuse kaudu pakendite taaskasutusse suunamise tähtsust.

Lääne-Viru maakonnast osaleb neli õppeasutust: Uhtna põhikool, Aseri kool, Haljala kool ja Muuga-Laekvere kool.

Keskkonnakampaania käigus koguvad ligi 90 kampaaniaga liitunud üldhariduskooli 35 000 õpilast pandimärgiga plastpudelid ja plekkpurgid kokku spetsiaalsetesse koolide jaoks loodud kogumiskastidesse. Õpilaste kogutud pakendite taaskasutusse suunamise eest hoolitseb taaskasutusorganisatsioon Eesti Pandipakend. Iga kampaaniaga liitunud kool saab kogutud pandipakendite tagatisraha arveldusarvele suunitlusega kasutada seda kooliperele vajaliku ostmiseks.

Et koolid saaksid sortimise kõrval ka sisuliselt panustada õpilaste keskkonnateadlikkuse tõstmisse, on õpetajatele vabalt kasutamiseks Eesti Pandipakendi riiklikku õppekava toetavad õppematerjalid. Samuti kutsutakse klasse üles meisterdama taarakaste.Viimati toimus niisugune kampaania kaheksa aastat tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles