Tartu maraton jääb lumepuuduse tõttu ära

BNS
Copy
Tehvandi suusakeskus on lumevaese talve tõttu suusatajatest ilma ja lumekahur tööta.
Tehvandi suusakeskus on lumevaese talve tõttu suusatajatest ilma ja lumekahur tööta. Foto: Arvo Meeks

Tartu suusamaratoni korraldajad otsustasid, et eelolevaks laupäevaks kavandatud 47. Tartu maraton jääb lumepuudusel ära, huvilised on aga pühapäeval oodatud osalema Tartu maratoni juubelimatkale.

Suusamaratoni põhitrassil Otepäält Elvasse suusalund ei ole.

Tehvandil toodetud kunstlumest aga jääb varuplaani – maraton Tehvandi kunstlumeringil – jaoks väheks. Prognooside kohaselt ei ole kummagi variandi toimimiseks vajalikke ilmamuutusi sel nädalal oodata, seega ei ole maratoni korraldamine lumepuuduse tõttu tänavu võimalik. Teabe osalustasu kompenseerimise kohta saadavad korraldajad osalejatele eraldi kirjaga.

Laupäevaks kavandatud lastesõidud lükatakse edasi kuni olude paranemiseni.

Juubelimatkal, mille start on Otepääl Tehvandi staadionil ja finiš Käärikul, on valikus kaks distantsi: 27- ja 17-kilomeetrine. Matkarada viib osalejad nii Pühajärve-äärsetele teedele, Kekkose rajale kui ka kohtadesse, mis kattuvad Tartu suusamaratoni rajaga.

Rajal on kaks toitlustuspunkti, kus pakutakse matkalistele kuuma jooki ja kehakinnitust.

Neile, kes on end suusamaratonile registreerinud, on matkal osalemine tasuta, kuid vajalik on ümberregistreerimine maratoni kodulehel. Mõistagi on võimalik matkale registreeruda ka neil, kes suusamaratonil kirjas ei ole.

Detailsem info on leitav korduma kippuvate küsimuste rubriigist ja matka juhendist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles