ERGO registreeris eelmisel aastal Lääne-Virumaal üle 700 kahjujuhtumi

Inna Grünfeldt
Copy
Möödunud aasta kõik suurimad kodukindlustuse kahjud tekkisid eluhoonete tulekahjude tõttu.
Möödunud aasta kõik suurimad kodukindlustuse kahjud tekkisid eluhoonete tulekahjude tõttu. Foto: Elmo Riig

Üks suuremaid kindlustusseltse ERGO registreeris eelmisel aastal Eestis 30 920 kahjujuhtumit, neist 703 Lääne-Virumaal. Välja makstud kahjude kogusumma ulatus Lääne-Virumaal üle 980 000 euro.

Kokku registreeris ERGO eelmisel aastal Eestis 30 920 kahjujuhtumit, mida on 2430 võrra ehk 8,5 protsenti enam kui aasta varem. Suurematest kindlustusliikidest oli keskmine kahju kodukindlustuses 1059 eurot, õnnetusjuhtumi puhul 737 eurot ning keskmine kasko kahjusumma 1305 eurot. ERGO välja makstud kahjude kogusumma Eestis ulatus mullu 36,8 miljoni euroni, kasvades aastaga 2,5 miljoni euro ehk 7,4 protsendi võrra.

ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juhi Caterina Lepvaltsi sõnul kasvasid eelmisel aastal nii keskmised kahjusummad kui ka väljamaksed ja seda üsna mitmel põhjusel. "Ühest küljest on suurenenud inimeste kindlustusalane teadlikkus – üha enam osatakse ja tahetakse end ja oma vara kindlustada, mis toob mõistagi kaasa ka kahjujuhtumite kasvu. Teisalt mõjutavad väljamaksete suurust nii sõidukite remondikulude kui ka ehitushindade kasv ning sissetulekute tõus, mistõttu suurenevad ka tervisekahjustustega seotud hüvitised," selgitas Lepvalts.

Möödunud aasta kõik suurimad kodukindlustuse kahjud tekkisid eluhoonete tulekahjude tõttu, mida õnneks tuleb küll järjest harvem ette. Suurim kodukindlustuse kahju ulatus mullu 70 000 euroni. Suurema kahju kaasa toonud kaskokindlustuse juhtumid olid teelt väljasõidud, milles osalesid veokid koos haagisega. Suurimad kahjusummad jäid Eestis vahemikku 50 000 – 70 000 eurot.

Lisaks tegid ERGO kliendid eelmisel aastal enam kui 5000 telefonikõnet ERGO autoabisse, reisiabi telefonile tegid hätta sattunud kliendid 937 kõnet. Koduabi telefonile tehtud kõnedest oli umbes 60 protsenti seotud veekahjudega. Teine suurem koduabi kutsumise põhjus on lukuabi, kui klient on võtme kaotanud või koju jätnud.

ERGO on üks juhtivatest kindlustusseltsidest Baltikumis, pakkudes nii vara- kui ka elukindlustuslahenduste terviklikku valikut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles