Põgus vaade teatrikunsti korüfee lavakujundustele

Inna Grünfeldt
Copy
Rakvere kultuurikeskuses avatud näitus tutvustab eesti teatrikunstniku ja maalikunstniku Voldemar Haasi (1898–1982) loomingut.
Rakvere kultuurikeskuses avatud näitus tutvustab eesti teatrikunstniku ja maalikunstniku Voldemar Haasi (1898–1982) loomingut. Foto: Repro

Rakvere kultuurikeskuses avatud näitus tutvustab eesti teatrikunstniku ja maalikunstniku Voldemar Haasi (1898–1982) loomingut.

Voldemar Haasi 120. sünniaastapäevale pühendatud näitusel saab vaadata tema põnevamaid lavakujundusi, samuti väikest sissevaadet tema rahvakultuuritegevusse. “Voldemar Haas oli eesti rahvuskultuuripärandi koguja ja tegi koostööd eesti rahva muuseumiga, käis ekspeditsioonidel ja joonistas erinevaid asju üles,” juhtis Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik tähelepanu ühele pannoole.

Rakvere kultuurijuht Eve Alte märkis, et aastal, mil Rakvere teater tähistab 80., kultuurimaja 100. tegutsemisaastat, pole midagi paremat kui näitus, mis haakub rahvakultuuriga. “Tantsijad saavad aeglasema tantsusammu ajal toredat näitust vaadata,” lausus ta naljatades.

Lõpetanud Pallase kunstikooli, oli Voldemar Haas Vanemuise teatri dekoraator-lavastuskunstnik, hiljem töötas ta Estonia teatri dekoraatori-lavakujundajana. Haas oli Tallinna riikliku tarbekunsti instituudi (hilisema kunstiinstituudi) teatrikunsti osakonna üks rajajaid ja professor.

Näituse kuraator on Tiiu Tepandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles