Rakvere teatri juubelipidustust väisab lavakunsti koorekiht

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Laupäeva õhtul peetakse Rakvere teatri 80 aasta juubelit, kuhu on oodata ligi 500 külalist. 
Laupäeva õhtul peetakse Rakvere teatri 80 aasta juubelit, kuhu on oodata ligi 500 külalist. Foto: Rakvere Teater

Laupäeva õhtul peetakse Rakvere teatri 80 aasta juubelit, teatrimajja oodatakse ligi 500 külalist. Sünnipäevaliste seas on kultuuriminister ja ühe erandina elusolevad endised Rakvere teatri direktorid ja peanäitejuhid.

Rakvere teatri juht Velvo Väli ütles, et ligi 500 külaliste seas on endised juhid peale Peeter Jalaka, kel pole sel õhtul võimalik nendega pidutseda. Väli sõnas, et kohale on lubanud tulla mitu maja endist töötajat, kes näitlejatena avalikkusel teada. Eesti vabariigi presidenti Kersti Kaljulaid juubelipidustusi aga ei väisa. "Ta teatas, et tema plaanidesse see päev ei sobitu. See on loomulik, presidendid saavad kutseid, nii et mustab. Tegemist on presidendi vastuvõtu eelse ajaga," rääkis Väli.

Teatrijuht uskus, et sel õhtul sünnib teatriime – eelkõige laval antava etendusega. "Esimeses pooles on Urmas Lennuki kirjutatud ja lavastatud eeskava, mis puudutab Rakvere teatri ajalugu läbi endiste loominguliste juhtide ja nende käekirjade," rääkis Väli.

Velvo Väli lisas, et seesugustel juubelitel on neil traditsiooniks saanud üle anda maja kolleegipreemiad. Nii tehakse ka seekord. 

Juubelihooaja kohta sõnas Väli, et üritused jätkuvad ka peale sünnipäevakuud. "Selleks, et me kogu linna värviksime kuidagi eraldi värvidesse, meil võimekust pole. Oleme pildis lugudega väljaannetes, meil on igas kuus kliendikampaania," ütles Väli. 

Aprillis on plaanis professionaalsetel ja tudengitest teatrikriitikutel ära vaadata teatud hulga lavastusi ja anda nende kohta tagasisidet.

24. veebruaril 1940 avati Rakvere teater aktuse, kontserdi ja pitsballiga, päev hiljem esietendus August Kitzbergi näidend "Tuulte pöörises".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles