Virumaa Teataja ajakirjanik kirjutas võiduka spordiloo

Inna Grünfeldt
Copy
Laureaadid Ott Järvela (vasakult), Mart Treial, Tairo Lutter ja Aivar Ojaperv.
Laureaadid Ott Järvela (vasakult), Mart Treial, Tairo Lutter ja Aivar Ojaperv. Foto: Siim Lõvi/err

Eesti spordiajakirjanduse 2019. aasta maakonnalehe eripreemia teenis Aivar Ojaperv.

Eesti Spordiajakirjanduse Selts kuulutas Olümpia hotelli OlyBeti spordibaaris välja 2019. aasta spordiajakirjanduse parimate tööde konkursi võitjad. Maakonnalehe eripreemia teenis Aivar Ojaperv Virumaa Teatajast loo eest "Rallilegendid. Mehhiko järvest ilosa uiboaiani".

Paariaastase vaheaja järel taas ellu kutsutud konkursile laekus 89 tööd seitsmes kategoorias, neist 46 kirjutava pressi, 15 elektroonilise pressi ja 28 spordifoto kategoorias. Saadetud töid hindas žürii koosseisus Kristi Kirsberg, Rasmus Kagge, Holger Roonemaa, Tiit Karuks ja Signe Ivask, fotokategoorias oli lisahindaja Joosep Martinson. Iga žüriiliige valis igas kategoorias kolm paremat, parim teenis kolm, teine kaks ja kolmas ühe punkti.

"Üldine tase oli väga hea, konkursile esitati omanäolisi, kihvtilt kirjutatud ja esitatud lugusid eri žanrites paljudelt aladelt. Ent paratamatult jäi möödunud aastasse üks suur teema, mis konkursigi raamis – suusatajad ja doping," rääkis Kristi Kirsberg. "Võrreldes varasemaga jäi silma, et suurte ajakirjandusväljaannete kõrval võtsid aktiivsemalt osa portaalid ja maakonnalehed."  

"Väga põnev oli kommentaari valik, minu eelistus langes teostele, kus probleemi käsitleti üldisemalt, makrotasandilt – see, millest meil sageli puudu jääb praegu," sõnas Tartu ülikooli ajakirjandusõppejõud Signe Ivask. "Kõige keerulisem oli kirjutava publitsistika kategooria, sest see oli lihtsalt liiga mitmekesine, et üheselt hinnata," tõdes ta, lisades, et silma jäi ka see, et maakonnalehtedes mõeldakse kujunduse peale palju rohkem kui suurtes väljaannetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles