Roland Poom – Ken Järveoja alustavad MM-hooaega Rootsis

Andres Pulver
Copy
Roland Poom ja Ken Järveoja stardivad Roots rallil numbrit 31 kandva autoga.
Roland Poom ja Ken Järveoja stardivad Roots rallil numbrit 31 kandva autoga. Foto: Timo Anis

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Rootsis autoralli-MM-i hooaja teine etapp. Hooaja ainsale talverallile on numbri all 31 registreerunud ka Roland Poom ja Ken Järveoja, kellele see on karjääri esimeseks MM-stardiks nelikveolise Ford Fiesta R5 autoga.

Poom ja Järveoja harjutasid ees ootavaks talveralliks pühapäeval rallikeskusest Torsbyst 40 kilomeetri kaugusel ja kirjutasid eile rada. Kui kolmapäeval oli õhus otsus, et kuna tänavu on rallit kehvade teeolude tõttu lühendatud ja pole mõtet erasõitjana eelarvet pooliku etapi peale kulutada, võeti täna hommikul vastu otsus, et Rootsi MM-rallil siiski starditakse.

"Pühapäevane test läks hästi. Sõitsime Torsbyst [ralli keskusest] 40 kilomeetrit eemal ja olud olid väga talvised. Hetkel tundub, et rallil sõidetavad teed saavad olema natuke teistsugused, aga pilt on ees, kuidas R5 auto libedates oludes toimib. Tunnen uues autos ennast juba mugavalt, see on kõige olulisem. Kuigi meil oli kolmapäeval ka pere ja toetajatega arutelu, et kas tasub nii-öelda poolikule rallile startida, võtsime täna hommikuks vastu otsuse, et teeme esimese MM-stardi R5 autoga ikka ära. Ralliks ei hakka endale konkreetset tulemuslikku eesmärki panema. Usun, et see võib tekitada mitte vajalikku pinget," rääkis Roland Poom enne ees ootavat Rootsi MM-rallit.

Rootsi MM-ralli saab alguse reede hommikul kell 9.42 ja esimese võistluspäeva jooksul peaks võistlejaid ees ootama 63,68 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles