Õpetaja ja õpilase vaidlus lahendas vaktsineerimiskaasuse kiiduväärselt

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Väike-Maarja gümnaasiumi abiturient Keneli Pohlak (paremal) tõi oma õpetaja Kristi Põdra toel kaasuskonkursilt 2.–3. koha.
Väike-Maarja gümnaasiumi abiturient Keneli Pohlak (paremal) tõi oma õpetaja Kristi Põdra toel kaasuskonkursilt 2.–3. koha. Foto: Vladislav Musakko

Väike-Maarja gümnaasiumi abiturient Keneli Pohlak ja tema õpetaja Kristi Põdra kogesid hoolimata vanusevahest midagi esimest korda – nad osalesid õigusteaduse kaasuskonkursil.

“Kuna Keneli on õpilane, kes on aastate jooksul järjepidevalt üles näidanud huvi ühiskonnas toimuva vastu, ning tal on tugev empaatiatunnetus ja süda õiges kohas, leidsin, et osalemine oleks meile mõlemale eelkõige põnev väljakutse,” rääkis Põdra. Ta lisas, et kaasuskonkurss annab võimaluse kujundada noort vastutustundlikku Eesti kodanikku, kel on ettekujutus õigustest ja õiglusest.

Keneli Pohlak on just selline noor inimene. Ta ise ütles, et oli ideest kohe haaratud. 12. klassi neiul on õigusteaduse ja ühiskonnas toimuva vastu suur huvi, õigusemõistmisega polnud ta varem kokku puutunud, kuid see ei lugenud midagi. Kenelile tundus huvitavaim halduskaasus “Laske laps kooli!”, sest vaktsineerimise teema on ühiskonnas väga tundlik ja palju kõneainet pakkuv. “Protsess oli üsna pikk ja põhjalik,” tunnistas Keneli Pohlak. Nad otsustasid õpetaja Kristi Põdraga kaasust lahendama hakates otsida ja lugeda seadusi, mis võiksid juhtumiga sobida, ning mis peaasi – viia õiglase otsuse langetamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles