Vabatahtlikuna maailma ühes vaesemas piirkonnas

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Hillevi Rosen Etioopias Soddo linnas kohalike lastega vahetundi veetmas.
Hillevi Rosen Etioopias Soddo linnas kohalike lastega vahetundi veetmas. Foto: Erakogu

Hillevi Rosen on naine, kes kuus aastat tagasi esimest korda Etioopiasse vabatahtlikuks suundus. Tänavu märtsis pakib ta kaheksandat korda kaks 32-kilogrammist kohvrit, mis täis riideid sealsetele lastele, ja võtab suuna Soddo linna poole, et pikemas perspektiivis säilitada Eesti riigi turvalisust.

Hillevi Rosen rääkis, et annab endale kohapeal olles aru – kõiki ei saagi aidata. "Ma näen rentslilapsi, kes tulevad täiesti paljalt, näljas, paistes, aga ma ei saa kõiki aidata. Mul on oma 70 last, kellele pean pühenduma. Ja aitan neid teisi nii palju kui võimalik, jagades neile riideid ja ostes neile ka mingi söögi. Aga see ei ole jätkusuutlik, sest ma ei tee seda kogu aeg. Küll aga toetame järjepidevalt neid 70 last, kes meil on," kõneles Hillevi Rosen, kes töötab õmblustöid teostavas perefirmas Multimarger, kuhu alla kuulub ka väike puidufirma.

Esimest korda Etioopiast tagasi olles tõdes Hillevi, et olenemata raskes perioodist elus, ei ole mõtet temal küll nutta, kui olemas on kodu, töö ja perekond. "Neil seal ei ole midagi, aga nemad ikka ei vingu. See loksutas asjad paika ja peale esimest korda teadsin ma, et lähen tagasi, sest tahan minna," rääkis naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles