Avarii teinud Roland Poom pidi Rootsi ralli vigastuse tõttu katkestama

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Roland Poom – Ken Järveoja Rootsi rallil.
Roland Poom – Ken Järveoja Rootsi rallil. Foto: Timo Anis

Reedel alanud autoralli-MM-i etapi Rootsis pidi rakverlane Roland Poom katkestama juba teisel kiiruskatsel, kui sõitis vasakkurvis teelt välja ja hiljem tuvastati arstlikul ülevaatusel, et rallimehe vasaku käe viga saanud sõrm ei luba rallit jätkata.

Kui võistluse avakatse sõideti üsna talvistes oludes, siis päeva teisel katsel oli ka palju kruusalõike ja üks neist sai kahjuks Roland Poomile, kelle kaardilugeja on Ken Järveoja, saatuslikuks. Kiire lõigu lõpetanud vasakkurvis sõideti teelt välja ning sellega oli eestlaste võistluspäev lõppenud. Kuna väljasõit toimus suure kiiruse pealt, sai lisaks autole kannatada Poomi vasak käsi. Hilisemas arstlikus ülevaatuses tuvastasid arstid Poomi ühe sõrmenuki vigastuse, mis vajab taastumiseks ravi ja aega.

"Kahjuks rallil palju sõita ei saanud," tõdes Roland Poom. "Väljasõidud ei tule alati sõiduvea pärast, kuid teeme järeldused ja unustame, mis juhtus, ning liigume edasi. Olud olid keerulised, kruusa peal oli uskumatult hea pidamine, mida ei osanud oodata, ja väsinud rehviga jää peal jälle väga libe. Kahju, et ei saanud seekord rohkem sõita ja kogemust koguda, kuid kõik ei peagi lihtsalt tulema. Tegutseme edasi," kommenteeris rallimees.

Millisel MM-rallil Poom – Järveoja järgmise stardi teevad, pole praegu veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles