Maido Nõlvak pälvis sotsiaalministeeriumi tunnustuse

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Maido Nõlvak.
Maido Nõlvak. Foto: Ain Liiva

Täna Kadrioru kunstimuuseumis toimunud aktusel tunnustasid sotsiaalminister Tanel Kiik ja rahvatervise osakonna juhataja Heli Laarmann 2019. aasta tegusamaid terviseedendajaid.

Tunnustamiseks Rakvere vallavanema Maido Nõlvaku kandidatuuri üles seadnud Lääne-Viru Omavalitsuste Liit põhjendas, et tegu on inimesega, kes kujundab Lääne-Virumaal ning Eestis tervikuna terviseedenduse mainet, toonitades selle olulisust positiivses võtmes.

Nõlvaku näol on tegu maakondliku tervisenõukogu liikme ning Lääne-Viru maakonna turvalisuse nõukogu eestvedajaga, kelle tegemisi võtab eeskujuks kogu Eesti.

2019. aastal loodi Lääne-Viru maakonna turvalisuse nõukogu alla ka sotsiaalkaitsekomisjon, mis tegeleb muu hulgas aktiivselt lähisuhtevägivalla probleemide ennetamisega maakonnas. Maido Nõlvaku ja sotsiaalkaitsekomisjoni liikmete eestvedamisel alustas 2019. aasta oktoobrist Lääne-Virumaal programm "Sisemine kindlus" ja loodi meeste tugirühm, mis panustavad turvalise ühiskonna arengusse.

Sotsiaalministeerium tunnustab terviseedendajaid alates 2012. aastast. Riikliku tunnustamise eesmärk on tõsta esile inimeste tervise edendamisse panustanud ja rahvatervise valdkonda arendanud inimesi ja organisatsioone igast Eesti maakonnast. Kohalikud omavalitsused said esitada tunnustamiseks nii üksikisikuid kui ka organisatsioone, kes panustavad rahvastiku tervise edendamisse oma igapäevase töö käigus, projektipõhiselt või vabatahtlikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles