Päästeamet tunnustas aumärgiga seitset läänevirulast 

Toomas Herm
Copy
Päästeteenistuse aumärgid.
Päästeteenistuse aumärgid. Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid täna 113 inimesele tunnustusena üle päästeteenistuse aumärgi, tunnustatute seas on seitse meie maakonna inimest.

Päästeteenistuse hõberisti pälvis rakverlanna Katrin Vaarik, kes on ametis häirekeskuse ida keskuse valvevahetuse juhina.

Päästeteenistuse teenetemedali hõbedaste tammelehtedega sai Rakvere päästekomando päästja Toomas Stroo.

Päästeteenistuse medaliga tunnustati Väike-Maarja päästekomando pritsimeest Kalev Õmmikut ning Tudu vabatahtlikke Aavo Tomingat ja Jaan Salinit. Samuti said päästeteenistuse medali Väike-Maarja piirkonnapolitseinik Margo Kukk ja Rakvere piirkonnapolitseinik Konstantin Lepik.

Päästeala noorsootöö tänukirja pälvis Kadrina Tuletõrje Seltsi naissalk.

"Päästjate igapäevased vaprad teod ja partnerite panus päästevaldkonna arengusse on väärt esiletõstmist ja tunnustamist," sõnas siseminister Mart Helme. "Koostöös loome turvalise ja ohutu elukeskkonna Eesti inimestele," lisas ta.

"Kui me vabariigi aastapäeva eel mõtiskleme, mis on Eesti riik, siis on see kindlasti kõik need 113 tunnustuse saajat," sõnas päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. "Iga aumärgi teeninu on andnud hindamatu panuse Eesti ühiskonda, nende inimeste kaasabil loomegi iga päev ohutut ja turvalist Eestit."

Päästeamet tunnustab kahel korral aastas inimesi, kes on näidanud üles vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Aumärgid antakse üle Eesti vabariigi aastapäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje aastapäeva ajal septembris. Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles