Pipar ja paprika tahavad külvamist

Merly Raudla
Copy
Tarmo Kesküla on aianduskaupluse Inglise Aed tagatuppa rajanud väikese labori. Laborirotte seal ei leidu, riiulitel paiknevad minikasvuhooned tärkavate taimedega.
Tarmo Kesküla on aianduskaupluse Inglise Aed tagatuppa rajanud väikese labori. Laborirotte seal ei leidu, riiulitel paiknevad minikasvuhooned tärkavate taimedega. Foto: Vladislav Musakko

Kuigi väljas tundub olevat juba suur kevad, tasub rohenäppudel enne külvama hakkamist kalendrisse vaadata. Tomateid ja kurke on veel vara külvata. Küll aga võib mulda pista juba pipraid ning paprikaid.

Sõmerul asuva aianduskaupluse Inglise Aed üks eestvedaja Tarmo Kesküla kõneles, et praegu võib kõik valgusidanejad juba maha külvata. “Valgusidaneja on see, mida mulla peale külvatakse: lobeelia, petuunia, sellised taimed,” sõnas Kesküla. Endal tal on riiulid mulda pandud seemnetega külvikaste täis. Lobeeliaid on ta külvanud näiteks kaheksat sorti.

“Uuemad sordid, splash’id, on sellised, nagu oleks värviga üle visatud,” kirjeldas ta. Lillehuvilistel tuleks nüüd maha panna alatiõitsevad begooniad, mugulbegooniad, lõvilõuad, petuuniad, peiulilled, raudürdid ja päsmaslilled. Juba võiks mõtlema hakata ka heliotroobi peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles