Rimi muutis õhukesed kilekotid tasuliseks

Postimees
Copy
Enam ei saa Rimist tasuta õhukesi kilekotte.
Enam ei saa Rimist tasuta õhukesi kilekotte. Foto: Dmitri Kotjuh

Alates 18. veebruarist ei saa Rimist enam tasuta õhukesi kilekotte. Seni sai Rimis puu- ja köögiviljalettide juures õhukesi kilekotte tasuta võtta. Ettevõte püüab aga kilekottide tasuliseks muutmisega vähendada nii enda kui ka oma klientide ökoloogilist jalajälge. Õhuke kilekott maksab nüüdsest Rimis viis senti.

“Õhuke kilekott või üldse kilekott ei ole esmatarbekaup, ilma milleta kuidagi ei saa,” sõnas Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Kat­rin Bats. “Tegime eelmine aasta mitu eksperimenti, kus kõik õhukesed kilekotid maksid viis senti. Tulemus oli see, et õhukesi kilekotte osteti poole vähem kui neid tasuta võeti ehk miljoni asemel pool miljonit. Samal ajal tõstsime ka suurte kilekottide hinda viie sendi pealt 25 sendile. Seda muutust aga ei pidanud kliendid oluliseks hinnatõusuks ning suuri kilekotte osteti sama palju, kui alati on ostetud.”

Lahtises liha- ja kalaletis ei ole Batsi sõnul veel head asendust õhukesele kilekotile, nii et seal on õhukesed kilekotid endiselt tasuta, kuid kliendil on alati võimalik lasta panna liha- või kalatoode oma karpi.

Veebruarist pakub jaekett ka keskkonnasõbralike ostukottide valikut, kus on taaskasutatud materjalidest valmistatud riidekotid, paberkotid ning osaliselt taaskasutatud materjalist kilekotid.

“Plastist ei saa loobuda üleöö, aga ka see, kui inimene tuleb poodi oma taaskasutatava ostukotiga, on väike samm keskkonnasäästlikuma majandamise poole,” rääkis Bats hinnamuudatuse tagamaadest.

2020. aasta lõpuks lubab Rimi asendada plastist ühekorrasöögiriistad, kõrred ja plastkarbid keskkonnasõbralike lahendustega.

Ühtlasi tegeleb ettevõte aktiivselt sellega, et vähendada puu- ja köögiviljade pakendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles