Raudteeremont toob sõiduplaanidesse muudatusi  

Merly Raudla
Copy
Elrongi rong Tapa ülesõidul.
Elrongi rong Tapa ülesõidul. Foto: Meelis Meilbaum

Tabivere jaamas algavate ehitustööde tõttu on alates 2. märtsist muudatusi Aegviidu, Tartu, Valga ja Koidula liini rongide sõiduplaanis. Üksikuid muudatusi on ka osa Pääsküla reiside väljumisaegades.

Eesti Raudtee jätkab Tapa–Tartu raudteelõigu ümber ehitamist, et tulevikus saaks tõsta kiirust ja rongireis veelgi sujuvamalt kulgeks.

"2. märtsil algab Tabivere raudteejaama peatee kapitaalremont ning paralleelselt jätkuvad seal kandis ka Tabivere jalakäijate tunneli ehitustööd. Remondi käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitusmaterjalid ‒ rööpad, liiprid, ballast. Reisirongiliiklust remont oluliselt ei sega, kuna jaamas jääb avatuks platvormiäärne kõrvaltee, kus rongid peatuda saavad. Tööd kestavad 8. maini," kõneles Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Vjatkini sõnul on lisaks Tabivere jaama peateele 2020. aastal plaanis remontida Tabivere – Kärkna jaamavahe. Need tööd algavad aprilli alguses ja kestavad esialgse plaani kohaselt juuni lõpuni.

2. märtsist algavad remonditööd toovad mõneminutilisi muudatusi Tartu, Valga ja Koidula liini sõiduplaanidesse. Üksikuid muudatusi on ka Aegviidu ja Pääsküla reiside sõiduplaanis.

"Algavad remonttööd mõjutavad sõiduplaani ja reisijaid üsna vähe. Osa rongide sõiduaeg pikeneb küll mõne minuti võrra, kuid sellega saame tulevikus parema raudtee ja rongiliikluse," tõi esile Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. 

Rongisõitu planeerides saab infot Elroni kodulehelt ja ooteplatvormide infostendidelt.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel. 2019. aastal tehti Elroni rongidega ligi 8,3 miljonit sõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles