SEB tähistab praktikakonkursi käivitamist maisist tehtud pangakaardi turule toomisega

Merly Raudla
Copy
SEB pank
SEB pank Foto: Liis Treimann

Aprillis saavad kõik Eesti õpilased, tudengid ja õpetajad tellida endale kõige keskkonnahoidlikuma, 82 protsendi ulatuses maisist toodetud pangakaardi, mis on esialgu kättesaadav ISIC- ja ITIC-kaartide kasutajatele.

Keskkonnasäästlik pangakaart on toodetud tänapäevase tehnoloogia abil nii, et kokku pressitud maisimassi sisse on paigutatud kaardi kiip ja antenn ning seejärel on kaart mõlemalt poolt kaetud õhukese plastikihiga. Keskkonnasõbraliku kaardi tootmises kasutatakse söödamaisi, mida kasvatatakse Nebraska osariigis USA-s. Selleks et testida keskkonnahoidlikku lahendust Eesti tingimustes, käivitab SEB uue plasti kasutamise esialgu vaid ISIC- ja ITIC-kaartidel, sest need on tavakaartidest lühema kehtivusajaga. Eduka testimise järel on kavas keskkonnahoidlike kaartide osakaalu ka tavakaartide arvelt suurendada.

SEB juhatuse liige Ainar Leppänen kõneles, et SEB-s võetakse toodete ja teenuste uuendamisel järjest enam arvesse nende mõju keskkonnale, aga ka ühiskonnale laiemalt. "Kindlasti on eesmärgiks vähendada keskkonnale tekkivat kahjulikku mõju. Juba praegu jälgime investeeringute jätkusuutlikkust, paberite kasutusmahtu kontorites, käsil on rohelisi valikuid soodustavate laenutingimuste väljatöötamine ning nüüd võtame kasutusele ka 82 protsendi ulatuses looduslikest komponentidest toodetud pangakaardid," sõnas ta ning lisas, et kahtlemata oleks kõige keskkonnahoidlikum makselahendus see, mis üldse plasti ei nõuaks (näiteks mobiilsed rahakotid), kuid täielikult plastivabade lahenduste arendamine ja nende laiem levik võtab veel aega.

Maisist toodetud ISIC- ja ITIC-kaarti on võimalik tellida SEB internetipangast või pangakontoritest juba aprillis.

Kaardi idee töötasid välja SEB noored kolleegid praktikaprogrammi YouthLAB raames.

"Senine keskkonnasäästlike kaartide kasutuskogemus maailmas on olnud positiivne ning me loodame, et ka Eestis on uued kaardid edukad. Siinkohal innustame meie kliente hoolima oma ökoloogilisest jalajäljest ja jälgima, et vananenud või kasutamata pangakaardid ei satuks loodusesse. SEB klientidel palume tuua vananenud pangakaardid kontoritesse või utiliseerida need koos muu plastprügiga. Keskkonnast hoolivaid noori inimesi aga ootame endale praktikale, et mõelda koos uute, jätkusuutlike lahenduste peale," lisas Ainar Leppänen.

SEB järjekordne praktikaprogramm YouthLAB ootab kandideerima kõiki noori, kes on valmis muutma Eesti panganduse tulevikku ning viimistlema ja parendama praktikaprogrammi raames oma teenuse- ja tootedisaini oskusi. Oma taotluse SEB-s suvepraktika läbimiseks saab edastada SEB kodulehel kuni 15. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles