Rain Veideman astub Eesti koondise rivistuses Põhja-Makedoonia vastu platsile

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Eesti korvpallikoondis harjutas enne Põhja-Makedooniasse siirdumist Tallinnas.
Eesti korvpallikoondis harjutas enne Põhja-Makedooniasse siirdumist Tallinnas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Selgus Eesti koondise koosseis Euroopa meistrivõistluste valiksarja avamänguks, mis peetakse täna õhtul Skopjes Põhja-Makedooniaga. Peatreener Jukka Toijala tosina palluriga valikusse kuulub teiste seas Haljalast sirgunud Rain Veideman.

Lisaks 28-aastasele Veidemanile mahtusid Toijale valikusse meeskonna kapteniks valitud Siim-Sander Vene, Kristian Kullamäe, Janari Jõesaar, Kristjan Kitsing, Rauno Nurger, Kerr Kriisa, Rait-Riivo Laane, Martin Dorbek, Henri Drell, Sander Raieste ja Kregor Hermet.

Esimeses mängus ei osale Kaspar Treier ja Tanel Kurbas.

"Kõik neliteist meest pingutasid trennides kõvasti ja äärmiselt raske oli kaks meest välja jätta," lausus koondise Soomest pärit loots. "Arutasime treeneritega pikalt, et leida parim tasakaal just mänguks Põhja-Makedoonia vastu, ning langetasime otsuse."

Peatreeneri sõnul peab võitmiseks mängima kiiret korvpalli, oma tempo peale suruma ja olema agressiivne.

Toijala lisas, et Eesti koondise väikeseks eeliseks on nii-öelda pikem pink ehk suurem mängijate valik. "Makedoonia meeskonna põhiraskus langeb kuuele-seitsmele mängijale. Ma tahaks loota, et kõik meie kaksteist mängijat on täielikult valmis vajadusel liidrirolli võtma," tähendas ta.

EM-i valikmäng algab Skopjes kell 21.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles