HKScan rajab Tallinna külje alla uue logistikakeskuse

Merly Raudla
Copy
HKScan rajab Tallinna külje alla uue logistikakeskuse.
HKScan rajab Tallinna külje alla uue logistikakeskuse. Foto: Meelis Meilbaum

HKScan Baltics ja Astlanda Ehitus sõlmisid sel nädalal ehituslepingu ning 2021. aasta augustiks kerkib Rae valda Tallinna ringtee vahetusse lähedusse kogu Baltikumi teenindav HKScani logistikakeskus. Tsentraalne logistikakeskus aitab ettevõttel hoida kokku toodangu hoiustamise ja jaotamise kuludelt ning vähendada logistika keskkonnamõju.

HKScani Balti üksuste juhi Anne Mere sõnul on nii Rakvere kui ka Talleggi toodete müügimahu stabiilne kasv ning ettevõtte soov pakkuda oma klientidele kiiret ja paindlikku tarnet viinud otsuseni kolida senised Rakvere ja Riia komplekteerimiskeskus ühte hoonesse ning jaekettide jaotuskeskuste naabrusesse.

"Alates 2021. aasta septembrist kogu Baltikumi teenindav tsentraalne logistikakeskus võimaldab säästa aastas ligikaudu miljon eurot logistikakuludelt ning vähendada märkimisväärselt logistika keskkonnamõjusid. Peamine keskkonnasääst tuleb keskusele paigaldatavatest päikesepaneelidest ning veokite läbisõidu vähenemisest 400 000 kilomeetri võrra aastas," rääkis Mere.

HKScani kontserni tegevjuht Tero Hemmilä lisas, et uue logistikakeskuse rajamine toetab nii strateegilisi kasvuplaane kui ka aitab täita tarbijate ja ettevõtte enda ootusi vastutustundlikule ettevõtlusele. "HKScanil on ambitsioonikas plaan liikuda süsinikuneutraalsuse suunal. Mitmed investeeringud Eestis nii tootmisesse kui ka logistikakeskusesse aitavad meil seda teed jätkata," rääkis Hemmilä.

Astlanda Ehituse juhatuse esimees Kaupo Kolsar ütles, et firma jaoks on tegemist olulise projektiga, mis võimaldab Eesti juhtiva liha- ja toiduainetööstusettevõtte arengule õla alla panna. "Pakume HKScanile nii-öelda võtmed-kätte-lahendust. See tähendab, et ehitame keskuse omafinantseeringuna HKScani projekti alusel ja sõlmisime selle opereerimiseks nendega kümneaastase rendilepingu," ütles Kolsar.

Rajatavas Balti logistikakeskuses on 9000 ruutmeetrit laopinda, mida on hiljem võimalik laiendada. Keskuses asub tööle 105 töötajat, kellest eeldatavalt osa moodustavad Rakvere komplekteerimiskeskuse 50 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles