Rakvere politseimaja töötajad võtsid lapsed tööle kaasa

Merly Raudla
Copy
Eile võisid Rakvere politseimaja töötajad lapsed tööle kaasa võtta.
Eile võisid Rakvere politseimaja töötajad lapsed tööle kaasa võtta. Foto: Enn Kuusik

Eile oli Rakvere politseimajas hoopis teistsugune tööpäev kui tavaliselt. Seadusesilmadel oli võimalik tööle kaasa võtta oma lapsed, et neile politseinikutöö sisu ja töövahendeid tutvustada.

Sel nädalal on paljudes töökohtades Eesti Kaubandus-Tööstuskoja algatusel lubatud lapsed üheks päevaks tööle kaasa võtta. Rakvere politseimaja "Tööle kaasa" ürituse üks eestvedajatest Aleksei Osokin tõdes, et laste huvi oma vanemate töö vastu oli suur. "Lapsed said tulla vaatama, millega nende emmed ja issid töö juures tegelevad," ütles Osokin.

Lastele räägiti, kuidas teha endale isikut tõendavat dokumenti ja millal seda vaja läheb. Samuti said lapsed tutvuda sõrmejälje võtmise tehnikaga ja teha ise sõrmejälgi, katsuda ja proovida selga politsei erivarustust ning relvi, näha politseikoerte tööks vajalikke oskusi. "Lastele oli väike etendus," lisas Osokin.

Elevust tekitasid lastes arestimaja kambrid ja arestimaja sõidukis olevad kambrid kinnipeetavate hoidmiseks ja transportimiseks ning politseisõidukid. Lapsed said kaasa teadmisi merepäästest ja sellest, kuidas veekogule minnes enda turvalisus tagada.

Lapsi käis politseimajas uudistamas ligikaudu 25. Kõige noorem oli neljane ning kõige vanem 15-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles