Veideman tüüris koos Eesti koondisega võidule

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rain Veideman naaseb koos koondisekaaslastega kodumaale magusa võõrsil saavutatud võiduga.
Rain Veideman naaseb koos koondisekaaslastega kodumaale magusa võõrsil saavutatud võiduga. Foto: fiba.basketball

Euroopa korvpalli meistrivõistluste valiksarja esimene mäng Skopjes lõppes Eesti koondisele edukalt, kui väljakuperemeeste Põhja-Makedoonia meeskonda löödi 81:72.

Eesti ladus edule aluse tänu väga korralikule esimesele poolajale, mis kallutati enda kasuks 45:23, seejuures lõppes teine veerandaeg koguni 20-punktilise paremusega 25:5.

Üheksast viskest küll vaid ühe tabanud Rain Veideman lisas kahele punktile viis resultatiivset söötu, kolm lauapalli ja ühe vaheltlõike. Hooaega Rakvere Tarva rivistuses alustanud ja sealt eelmise aasta lõpus Itaalia esiliigaklubisse Eurobasket Roma siirdunud läänevirulane viibis väljakul kokku pisut üle 22 minuti.

"Mis nendest minu visetest rääkida. Vahet pole. Peaasi, et võistkond võidab," kõneles Rain Veideman. "Mul oli üle kolme kuu tõesti hea meel mängida sellist korvpalli – mõnus oli. Nii kaitses kui ka rünnakul kõik väga tahtsid ja see oli vägev. Mitte midagi halba pole öelda."

Tagamängija tähendas, et koondise uus peatreener Jukka Toijala suutis napi paari päevaga, mis meeskond jõudis enne Skopjesse siirdumist koos harjutada, oma nägemuse ja soovid mängijatele hästi selgeks teha. "Meeskond on selle hästi vastu võtnud. Mängime lihtsat korvpalli, mis sobib noortele," lisas ta.

Eesti tiimi ja kogu kohtumise parimaks kerkis Kristian Kullamäe, kelle arvele kogunes 31 punkti. Siim-Sander Vene viskas 16 ja Kregor Hermet kaheksa punkti.

Järgmise mängu peab Eesti valiksarjas pühapäeval Tallinnas Itaaliaga, kes alistas sama alagrupi teises mängus neljapäeval kodusaalis Venemaa 83:64. Rain Veidemani sõnul ootab ta järgmist matši põnevusega. "Võita tahaks kindlasti," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles