Ajateenijad harjutasid koos liitlassõduritega varitsuse korraldamist

Merly Raudla
Copy
Luurekompanii ajateenijad harjutasid koos liitlassõduritega varitsuse korraldamist.
Luurekompanii ajateenijad harjutasid koos liitlassõduritega varitsuse korraldamist. Foto: Marina Loštšina

Sel nädalal harjutasid 1. jalaväebrigaadi luurekompanii ajateenijad varitsuse korraldamist, ajateenijate oskused panid proovile liitlased Ameerika ühendriikidest ja Bosnia- ja Hertsegoviinast.

Kaitseväe keskpolügoonil luurekompanii kineetiliste tegevuste õppe käigus harjutasid sõdurid vastaste eri suurusega üksuste varitsemist.

Luurekompanii ülema kapten Priit Värno sõnul ei teadnud ajateenijad seda, kui suur vastase jõud varitsusse satub, ega ka seda, et harjutusel osalevad ka liitlassõdurid. Seetõttu andis üllatusmoment sõduritele tähtsaid õppetunde. "Hea ja õpetlik on näha vastast, kes on teistmoodi riides ning kelle taktika on natuke teistsugune kui meie endi oma. Ameerika sõdurid on kiired ja agressiivsed ning varitsusvastase tegevuse puhul on see väga efektiivne. Minu sõdurid said hea õppetunni, sest tulid välja kitsaskohad varitsuse ülesehituses ja läbiviimises, ning nüüd on hea neid edasi lihvida," rääkis kapten Värno.

USA üksuse rühmaülem leitnant Travis Moxley ütles, et eelmise nädala esmaspäeval Eestisse saabunud üksus oli valmis Eesti karmides talveoludes hakkamasaamist õppima. "Lund me paraku ei näinud, aga siiski oleme väga palju uut õppinud – külm ja niiske kliima, raskesti läbitavad metsad on meie jaoks päris uudne kogemus. Ning kõige tähtsam on ikkagi koostöö meie Eesti kolleegide ja sõpradega. See, mida teie ajateenijad suudavad teha pärast mõnekuist väljaõpet, on ikka väga muljetavaldav," kõneles leitnant Moxley.

Harjutusest võttis osa pea 100 luurekompanii ajateenijat ning üle 30 kaitseväelase Ameerika ühendriikide Marylandi rahvuskaardist ning Bosnia ja Hertsegoviinast.

Esimesel nädalal õpetasid Scoutspataljoni kaitseväelased kolleegidele USA-st ja Bosnia ja Hertsegoviinast metsas ellujäämist ning külmades tingimustes hakkamasaamist. Ameerika ühendriikide kaitseväelased osalevad ka esmaspäeval toimuval vabariigi aastapäeva paraadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles