Maaeluministeerium jagas teenetemärke

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Ermo Sepp (keskel).
Ermo Sepp (keskel). Foto: Andres Kärssin

Maaeluminister Arvo Aller andis täna maaeluministeeriumis toimunud Eesti vabariigi 102. aastapäevale pühendanud aktusel põllumajanduse ja maaelu edendajatele üle neli ministeeriumi kuldset ja 22 hõbedast teenetemärki.

Läänevirulastest pälvis kuldse teenetemärgi Tamsalu külje alt Vajangu külast pärit Martin Minjajev, hõbedase teenetemärgiga tunnustati Lehtse meest Ermo Seppa.

Martin Minjajev on pikalt ja pühendunult panustanud Eesti toiduohutuspoliitika kujundamisse. Ta töötas maaeluministeeriumis kokku 15 aastat ning praegu on ametis Euroopa Komisjoni tervise ja toiduohutuse peadirektoraadis taimetervise valdkonna audiitorina.

Ermo Sepp on tubli ja uuendusmeelne seakasvataja, kelle tööd on tunnustatud nii parima seakasvataja kui ka aasta põllumehe tiitliga. Teda peetakse seakasvatajate ühistegevuse hingeks, kes on aidanud ka rasketel aastatel sealihatootmist Eestis elujõulisena hoida. Tal on tihe koostöö ka oma valdkonna teadlastega ja tema farmides teevad suure osa tööst ära masinad ja arvutid.

Maaeluminister tänas aktusel kõiki neid, kes on pühendunud maaelu edendamisele. "Töökus, targad valikud ning kogemustest õpitud teadmised on need, mis iseloomustavad edukaid põllumajandusettevõtjaid ja maaelu edendajaid," ütles maaeluminister Arvo Aller. 

Maaeluministeeriumi teenetemärgid antakse üle kahes kategoorias: kuldne ja hõbedane. Kuldne teenetemärk antakse silmapaistvate teenete eest ministeeriumi valitsemisala valdkonna arendamisel. Hõbedane teenetemärk antakse tulemusrikka koostöö eest ministeeriumiga või eduka tegutsemise eest ministeeriumis, valitsemisala valitsusasutuses või hallatavas riigiasutuses või ministeeriumi valitsemisala valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles