Keskkonnaamet ootab ülesvõtteid Virumaa vete halvast seisundist

Andres Pulver
Copy
Reostunud veekogu Ida-Virumaal.
Reostunud veekogu Ida-Virumaal. Foto: Olav Ojala

Inimeste tegematajätmised, aga ka liigne agarus on põhjustanud Virumaa veekogudele hulga probleeme. Näited sellest, kuidas inimtegevus on mõjutanud Virumaa veekogude ja nende asukate käekäiku, ongi keskkonnaameti noortele suunatud fotokonkursi "Paksult pahandust Virumaa vetes" teema.

"Põlevkivitööstuse jääkidest mürgiseks muutunud jõgi või paisu taha lõksu jäänud lõhe ei pruugi tunduda just parimad fotomagnetid. Ometi just selliseid ülesvõtteid me oma fotokonkursile ootame," ütles keskkonnaameti keskkonnaosakonna projektijuht Liisi Marits, kelle sõnul on konkursi eesmärk näidata ja teadvustada, milliseid jälgi on inimese tegevus Virumaa veestikule jätnud. "Piltlikult öeldes: mida inetum olukord kaadris, seda parem," lisas ta.

Konkursile "Paksult pahandust Virumaa vetes" oodatakse 14–19-aastaste noorte tehtud ülesvõtteid. Iga konkursil osaleja võib konkursile esitada kuni kaks pilti. Konkursil osalemiseks tuleb pildid saata aadressil foto@keskkonnaamet.ee mitte hiljem kui 1. novembril. Foto juurde palutakse märkida pealkiri, pildistamise aeg ja koht, autori nimi ja vanus ning kontaktandmed.

Fotosid hindab žürii, kes arvestab piltide vastavust konkursi tingimustele, tehnilist taset ja loomingulisust. Kõik konkursile saadetud fotod avaldatakse keskkonnaameti kodulehe galeriis, kuhu on esimesed fotod juba laekunud. Parimate tööde autoreid autasustatakse kahepäevase fotokursusega 2021. aastal. Lähem info konkursi kohta asub siin.

Fotokonkurss on osa keskkonnaministeeriumi juhitavast suurprojektist LIFE IP CleanEST, mille eesmärk on Ida- ja Lääne-Virumaa veekogumite seisundi parandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles