Põhiauto purunemine seab Rakvere päästjad keerulisse olukorda (2)

Toomas Herm
Copy
Rakvere päästekomando põhiauto tegi mullu avariipaika sõites libeda tee tõttu avarii, mille tagajärjel sõiduk purunes ja vajab asendamist.
Rakvere päästekomando põhiauto tegi mullu avariipaika sõites libeda tee tõttu avarii, mille tagajärjel sõiduk purunes ja vajab asendamist. Foto: Ain Liiva

Mullu sündmuskohale sõites avarii teinud Rakvere komando põhiauto purunemine seab esmalt keerulisse olukorda tehnikud. Ees ootavad kulu-, metsa- ja maastikupõlengud panevad aga proovile reageerimisvõimekuse kogu Virumaal.

Ida päästekeskuse valmisoleku büroo juhataja Indrek Pung selgitas, et Virumaal on reservis kolm põhiautot. Need annavad võimaluse teiste põhiautode nii plaaniväliseks kui ka plaanipäraseks hoolduseks ja remondiks. Seega Rakvere põhiauto purunemine seab Punga sõnul esmalt keerulisse olukorda hooldust ja remonti tegevad tehnikud. “Hooldus- ja remondigraafikud tuli täielikult ümber teha,” sõnas ta.

Punga sõnul maksab üks põhiauto 440 000 euro ringis. Avarii teinud Rakvere komando põhiauto remont oleks ekspertiisi hinnangul läinud maksma 210 000 eurot. Aga alati tuleb arvestada ettenägematute asjaoludega ja eeldati, et Rakvere põhiauto remondikuludele võib lisanduda 60 000 eurot. Kui aga remont läheb maksma 60 protsenti uue auto hinnast, siis pole sellel enam mõtet. Ja nii otsustatigi, et avarii teinud sõidukit taastama ei hakata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles