Kadunud lähedase otsijast sai võõraste lähedaste otsija

Katrin Uuspõld
Copy
Kahe väikese lapse ema Eneli Baumann on OPEROG-i Virumaa koordinaator. Sel ajal kui tema on otsinguil, hoiab lapsi abikaasa. Koer Miro samuti otsingutel ei käi, küll teeb Eneli temaga pikki metsajalutuskäike.
Kahe väikese lapse ema Eneli Baumann on OPEROG-i Virumaa koordinaator. Sel ajal kui tema on otsinguil, hoiab lapsi abikaasa. Koer Miro samuti otsingutel ei käi, küll teeb Eneli temaga pikki metsajalutuskäike. Foto: Erakogu

On jaanipäevaeelne aeg aastal 2015, kui Eneli Baumann saab teate: hooldekodus elav sugulane, vanatädi mees, on läinud kaduma. Uidanud oli ta varemgi: soovis jõuda oma sünnikodusse. Tookord saadi taat bussijaamast õnneks kätte. Seekord nii ei lähe.

Ühtegi toimivat vihjet ega juhtlõnga, mis temani viiks, ei ole. Vana mees on kadunud nagu vits vette. Koos teiste sugulastega asub Eneli teda otsima. Tulutult. Keegi sugulastest on kuulnud sihtasutusest OPEROG ehk vabatahtlikkusel põhinevast operatiivsest otsingurühmast ja võtab ühendust.

Ühel laupäevasel päeval otsing toimubki. Eneli koos isa, abikaasa, kümnete sugulaste ja vabatahtlikega läheb samuti. Ka seekord taati ei leita. Leitakse alles kuu aega hiljem täiesti juhuslikult kohast, kust otsida ei osatud. Nimelt leiab üks talumees, kes läheb oma põldu vaatama, ta sealt viljakõrte vahelt maamullalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles