Pätsi pitsakohvik näitab niidikunsti

Inna Grünfeldt
Copy
Näitus "String Art ehk Niidikunst".
Näitus "String Art ehk Niidikunst". Foto: Riho Hütt

Näitus “String Art ehk Niidikunst” Pätsi pitsakohvikus avab külastajatele ukse põnevasse geomeetriamaailma. Niidikunstiteosed on vaatajate ette toonud Peeter Ispajev.

Niidikunstis kasutatakse piltide põhjaks vineeri või puitplaati, millele toksitakse vajalik arv naelu. Naelte paigutus ja kogus sõltub sellest, millist kujundit soovitakse luua. Teostele keritakse niit “valemite” järgi, mis kordustes loovadki geomeetrilise kujundi. Kasutatakse peent, kuid tugevat niiti.

“Näitusel on väljas töö “Lotos flower”, kus valge niidiga on naelte ringile keritud kuue kardioidi kordus ja sellega on tekitatud teose keskele lille õielehe kujutis,” tutvustas tehnikat vabakutseline käsitöömeister Annika Sulkinoja.

Teoste autor Peeter Ispajev on sündinud Mulgimaal ning viimased 20 aastat elanud Lääne-Virumaal. Tema erialad on palkmajade ehitamine, palgitööd ja aiandus.

Kunsti ta otseselt õppinud ei ole, kuid geomeetrilised kujundid on paelunud teda juba noorest east peale.

Näituse kuraatori Riho Hüti sõnul on Peeter Ispajevi tööd mõjuvõimsad ja nende tehniline pool on muljet avaldav. “Niidimängus on tunda suurt rahu ja korrastatust, nagu universumis,” ütles Hütt.

Näitus "String Art ehk Niidikunst".
Näitus "String Art ehk Niidikunst". Foto: Riho Hütt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles