Klõpsa kodukihelkonna ilusad hetked ajalukku

Inna Grünfeldt
Copy
Suvine sündmus: Suuretüki talus Loobus käis avatud talude päeval tuhatkond külastajat nii lähedalt kui ka kaugelt.
Suvine sündmus: Suuretüki talus Loobus käis avatud talude päeval tuhatkond külastajat nii lähedalt kui ka kaugelt. Foto: Carmel Meelind

Eesti rahva muuseumi fotokonkursile "Minu kihelkond" on oodatud fotod, mis kujutavad kihelkonnaelu nüüdisajal nii pidu- kui ka argipäeval, nii suvel kui ka talvel, kajastades kihelkonna iseärasusi.  Fotosid aastatest 2018–2020 saab esitada 1. märtsini.

Fotokonkursi "Minu kihelkond" eesmärk on täiendada eesti rahva muuseumi fotokogu jäädvustustega nüüdisaegsest kihelkonnaelust. Fotokonkursile on osalema oodatud kõik, kes kodukihelkonda kalliks peavad ja sealset elu jäädvustada soovivad. Piltide esitamiseks on jäänud aega vaid nädal.

Kümme aastat paistavad suurematel Eesti maanteedel liiklejatele silma pruunid kihelkonnasildid. Esimesed tähised avas eesti rahva muuseumi 100. sünnipäeval 14. aprillil 2009 president Toomas Hendrik Ilves ning ERM 110, EV 100 ja juubelilaulupeo pidustuste aegu jõudis kihelkonnapiiride tähistamine Eesti maanteedel lõpule. Kokku paigaldati 1230 silti, mis märgivad 107 kihelkonna piire. Muuseum tähistab kihelkonnapiiride märkimise suurprojekti lõppemist fotokonkursiga "Minu kihelkond".

Konkurss on mõeldud kasvatama kogukonnaidentiteeti ning ka nende inimeste teadlikkust oma kihelkondlikust kuuluvusest, kes elavad linnas, kuid kelle vanavanemad puhkavad kodukihelkonna kalmistutel. Kõik on kutsutud jäädvustama oma kodukihelkonna argielu ja pidupäeva ning otsima ja leidma kodupaiga eripära.

Konkursile on oodatud fotod, mis kujutavad kihelkonnaelu nüüdisajal nii pidu- kui ka argipäeval, nii suvel kui ka talvel, kajastades kihelkonna iseärasust. Konkursile võib esitada digitaalseid fotosid aastatest 2018–2020.

Konkursitingimuste ja -tööde esitamise kohta saab teavet ERM-i kodulehelt https://www.erm.ee/et/content/fotokonkurss-minu-kihelkond.

Hindamisel arvestatakse nii foto sisukust kui ka kvaliteeti, oluline on pildil kajastatava sündmuse või tegevuse ajaloolis-kultuuriline väärtus tulevastele põlvedele, samuti arvestatakse pildile püütud hetke unikaalsust või igavikulisust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles