Matkaselle ootasid hernesupp ja vastlakukkel

Andres Pulver
Copy
Matkasellid Porkunis. 9,9 kilomeetrit on läbitud, nüüd saab kõhu täis süüa ja siis ootab ees kodutee.
Matkasellid Porkunis. 9,9 kilomeetrit on läbitud, nüüd saab kõhu täis süüa ja siis ootab ees kodutee. Foto: Andres Pulver

Tamsalu kandis tähistati Eesti riigi sünnipäeva tavapärase rahvamatkaga.

Porkuni ümbruse teed olid täna keskpäeval inimesi täis. Kes oli üksi, kes perega, kes seltskonnaga. Mõni jalutas, mõni jooksis, mõni sõitis rattaga. Mõnel oli ka neljajalgne sõber kaasas, mõnel aga suisa lapsevanker pisipõnniga. Ja suuremal osal matkajatest oli vähemalt üks Eesti lipuke seltskonna peale.

Kõik matkasellid olid oodatud Porkuni koolis, kus neile pakuti hernesuppi, vastlakuklit ja kuuma teed. "Homme on ju vastlapäev," sedastas koolimajas matkalisi vastu võtnud Liia Alling.

Esimesed matkajad jõudsid kohale kella 11 ajal, mil koolimaja uksed lahti tehti. Igaüks hakkas tulema oma kodust. Tuldi Tamsalust, Uudekülast, Sauväljalt, Piisupist, Kullengalt ja mujaltki.

Helgi Lindeberg Uudekülast rääkis, et sõitis kohale rattaga ning ei tulnud otse, vaid Loksaküla kaudu, et rohkem trenni saaks. "Kui suusatada oleks saanud, siis oleksin otse tulnud," lausus ta.

Naise sõnul on Eestimaa sünnipäeval igati tore ennast veidi liigutada. Eriti veel, kui ilm on ilus ja päikesepaisteline. Isegi suhteliselt tugev tuul väga ei häirinud.

"Meiesuguseid vastuvõtule ei kutsuta ja matk on täiesti tore alternatiiv," rääkis Lindeberg, kes on Porkunisse korraldataval vabariigi aastapäeva matkal osalenud aastaid. "Ainult mullu jäi tervise tõttu vahele," tähendas Helgi Lindeberg

Liia Alling rääkis, et matkal osalejate arv küünib päeva lõpuks kindlasti kolmekohaliseks ning osalejate läbitud kilomeetrite arv ulatub üle tuhande. "Inimesed alles hakkavad tulema," lausus ta enne keskpäeva. "Kirsimari on 200 portsu valmis pannud, loodame, et jätkub," lisas Alling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles