Sportlased kannavad Eestit südames, aga mitte ainult

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Traditsioonilisel Eesti riigi sünnipäeva kodusel pidulaual peab olema vähemalt kolm kindlat komponenti, mis on esindatud ka juuresoleval pildil. Igaüks võib vastavalt soovile varieerida muu kraamiga.
Traditsioonilisel Eesti riigi sünnipäeva kodusel pidulaual peab olema vähemalt kolm kindlat komponenti, mis on esindatud ka juuresoleval pildil. Igaüks võib vastavalt soovile varieerida muu kraamiga. Foto: Ain Liiva

Eesti vabariigi aastapäev on kahtlemata ülev sündmus, kuid paljude välismaal profisportlase elu elavate, seal võistlustel viibivate või sinna treeninglaagrisse siirdunud Lääne-Viru atleetidel kulgeb see üsna töises rütmis.

Korvpallur Kiur Thomas Vehmanen, kellel on käsil esimene hooaeg Soome valitsevas meistermeeskonnas Kauhajoe Karhu Basket, lausus, et Eesti sünnipäeva tähistamisest on asi suhteliselt kaugel. "Ega mul väga tähistada ei lasta, sest hommikul ja õhtul on trennid ja seal vahel satsiga lõunasöök," kõneles rakverlane. "Korraks tuli ikka juttu, et täna on Eesti sünnipäev, ja siis proovisime kamba peale meie jänkidele muu hulgas selgeks teha, kus Eesti on. Õhtul hakkan asju pakkima, et siis homme juba suund Eestile võtta."

20-aastase Vehmaneni sõnul andis Soome meistriliigas praegu kolmandal positsioonil asetsev koduklubi talle loa esindada Tallinnas nädalalõpul korraldataval Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) etapil endist meeskonda KA Tallinna Kalev. "Neljapäeval teen juba Kaleviga trenni ja reedest alates hakkame Kalevi spordihallis EYBL-il müdistama," lisas ta.

Kiur Vehmaneni päevast ei erine oluliselt Saksamaal Friedrichshafenis profivõrkpalluri leiba maitsva Martti Juhkami oma. Tõsi, hommik oli mehel vaba ja selle pühendas ta oma firma asjaajamistele. "Kodumaad pean meeles seekord lihtsalt mōttes," ütles Martti Juhkami ja tähendas, et temal on Saksamaal täna tegemist suhteliselt tavapärase tööpäevaga. "Hommikul sai ettevōttega seotud asjadega tegeletud ja ōhtul on nagu ikka trenn. Hea, et hommik vabaks anti, sest saigi natukene rahulikumalt päikesepaistelist 16 soojakraadiga päeva nautida," rääkis Martti Juhkami.

Tema ametikaaslane Tšehhi võrkpalli meistriliiga klubis Odolena Voda Aero Robert Viiber kahetses, et ajakirjanik pisut hiljavõitu palvega päevast rääkida tema poole pöördus. "Oleksid sa mulle eile kirjutanud, siis oleks saanud hommikusöögist pilti teha: kiluvõileib Eesti Muhu leivaga," lausus Viiber ja lisas, et tegemist oli eritellimusega, mille täitmise eest aitas hoolt kanda tema elukaaslane. Õhtuses programmis Robert Viiberi ütlusel midagi väga erilist plaanis pole.

Šveitsis Zürichis resideeruv Eesti naiste saalihokikoondise mängija Katrin Kivirand rääkis, et tema tänane päev algas hommikusöögiga, mille menüüs olid eestipärased võileivad ja vastlakuklid. "Päeval oli siin 18 kraadi sooja ja väljas paistis päike ehk selline Eesti suvi, mistõttu veetsin aega väljas ja käisin jooksmas," kõneles Tamsalust pärit spordinaine. "Pidulikumat õhtusööki kahjuks aga ajaliselt ei jõua valmistada, kuna sõidan uuesti trenni. Klubi, kus hetkel mängin ja treenin, asub Zürichist veidi eemal Zugis."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles