Ilm ja peod mõjutasid vastlakuklimüüki

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Pagaritöökoja Päts OÜ eestvedaja Heiki Hallik.
Pagaritöökoja Päts OÜ eestvedaja Heiki Hallik. Foto: Meelis Meilbaum

Vastlakuklite tegijad kinnitasid kui ühest suust, et eilsel vastlapäeval oli maiuse müük veidi kehvem kui eelmisel aastal samal ajal. Süü võis siin olla ilmal ja kokku sattunud tähtpäevadel. Valik on küll lai, kuid maiasmokki köidab vahukoore ja moosiga vastlakukkel.

Päts OÜ esindaja Kaja Hallik ütles, et eile juhtus mitmel korral nii, et kliendid astusid kohvikusse ja imestasid, mis toimub, et tuba on rahvast täis. "Siis sai rõõmustada inimesi, et on vastlapäev. Tähtpäevad olid nii järjestikku, et inimesed ei adunud enam nii hästi, et üks pidu lõppes ja järgmine algas uuel hommikul," rääkis Kaja Hallik. 

Eilsel vastlapäeval valmistasid Pätsi pagarid 15 000 kuklit. Valikus oli lausa kaheksa sorti vastlakukleid, mille seas magusat igale maitsele. Nii oli tšillimoosiga hõrgutisi, kuid kõige enam osteti ikka klassikat. "Moosiga vastlakukleid läks kõige rohkem," ütles Kaja Hallik. Niisugune maksis 2 eurot ja 25 senti. Halliku hinnangul jäi Pätsis vastlakuklite müük eelmise aastaga võrreldes suhteliselt samaks.

Pihlaka müügijuht Tiina Põllu rääkis, et ettevõte tegi eile 23 000 vastlakuklit maasikamoosi ja vahukoorega. "Teeme ja müüme mitu päeva, eilne kogus oli kõige suurem," lausus Põllu. Müügijuht nentis, et veidi müüdi võrreldes eelmise aastaga vastlakukleid vähem. "Ilm oli õues suvine. Lisaks koolivaheaeg," sõnas Põllu. Ta lisas, et tänane lumine ilm tähendab seda, et jätkuvalt ostetakse vastlakukleid. 

Kondiitritooteid valmistava perefirma Traus-Rak (firmale kuulub Rohuaia kohvik) esindaja Urmas Traus ütles, et ettevõte tegi 6000 vastlakuklit, enim osteti moosiga maiusi. Temagi sõnul oli vastlakuklimüük rahulikum kui eelmisel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles