Rain Veidemani ärevad päevad Itaalias: koroonaviirus pani korvpallimängud pausile

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rain Veideman (vasakul) pääses kaheks koondisemänguks korraks Itaaliast eemale ja ootab praegu samuti pikisilmi koju naasmist.
Rain Veideman (vasakul) pääses kaheks koondisemänguks korraks Itaaliast eemale ja ootab praegu samuti pikisilmi koju naasmist. Foto: fiba.basketball

Eesti korvpallikoondise Haljalast pärit tagamängija Rain Veideman siirdus vahetult pärast Euroopa meistrivõistluste valikmänge tagasi Itaaliasse koduklubi Eurobasket Roma manu, kus teda ootas paar ärevat uudist.

Esmalt teatas Itaalia Korvpalliliit, et tühistab ja lükkab määramata ajaks edasi kõik Itaalia tippliigade mängud. Sellise otsuse tingis saapamaa põhjaosas üha enam leviv koroonaviirus, millesse on nakatunud üle kolmesaja ning surnud üksteist inimest.

Otsus puudutab paljusid Itaalias korvpallimänguga leiab teenivaid eestlasi, teiste hulgas Rain Veidemani. Kolmapäeva keskpäeval ennast treeningule minema sättinud pallur märkis, et erinevalt Põhja-Itaalia korvpallimeeskondadest lubatakse tema koduklubil treeninguid korraldada. "Meil siin lõunas lubatakse trenni teha ja asi pole nii hull, aga põhjas on osas kohtades täitsa ära keelatud. Mõnel pool saali küll lubatakse, aga riietusruume ei tohi kasutada. Mängud on jah kõik ära keelatud," kõneles Veideman.

Itaalia esiliiga korvpalli meistrivõistluste põhiturniiri viimane mäng pidi samal ajal konverentsi ülejäänud meeskondade matšidega toimuma Rooma meeskonnal eeloleval pühapäeval Napolis. "Meil jääb tegelikult kohe kaks mängu vahele, sest homme pidime mängima Itaalia karikavõistluste raames," lisas Rain Veideman. "Ei kujuta ette, mis nüüd ette võetakse ja kui kauaks mängud edasi lükatakse. Mingi jutt käis siin läbi, et võibolla lõpetatakse üldse kogu hooaeg ära – keegi ei lange liigast välja ega tõuse üles. Meie klubi jaoks oleks see hea variant."

Läänevirulase tiimi mängumehed said lisaks kohtumiste määramata ajaks edasi lükkamise uudisele teisipäeval teisegi sõnumi: klubil vahetus peatreener. Rooma meeskonna peatreeneri postile edutati senine abitreener Damiano Pilot. "Sellel otsusel polnud mingit seost korvpalliga ja sellega, et me liigas tappa saime. Peatreener ja klubi juhid läksid lihtsalt omavahel tülli," selgitas Veideman itaallaste temperamentset asjaajamist.

Praeguse seisuga on Rain Veidemanil klubiga kokkulepe, et ta lubatakse peagi mõneks päevaks koju elukaaslase ja lapse juurde käima. Kas plaan teostub, selles täit kindlust paraku pole. "Elan selles ootuses, et jumala eest nüüd [koroonaviiruse tõttu] võimud ei hakka lennujaamasid kinni panema. Kui hästi läheb, siis saan võibolla juba homme koju. Niikuinii praegu mänge ei ole ning ka treener ütles, et läheksin hoopis pere juurde," lisas ta. "Kui Eestis olen, siis võivad lennujaamad kinni panna."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles