Reformierakond soovib muuta 500 eurot kõigile tulumaksuvabaks

BNS
Copy
Reformierakond tahab kõigile eestimaalastele 500-eurost maksuvaba tulu.
Reformierakond tahab kõigile eestimaalastele 500-eurost maksuvaba tulu. Foto: Margus Ansu

Reformierakonna riigikogu fraktsioon esitas eile eelnõu, millega antakse kõigile Eesti inimestele iga kuu kasutada 500 eurot maksuvaba tulu.

Reformierakonna eelnõu järgi toimuks üleminek ühetaolisele maksusüsteemile kahes etapis, edastas erakonna pressiesindaja.

Ettepaneku kohaselt nihkuks esimeses etapis kuusissetuleku vahemik, mille puhul tulumaksuvaba miinimum väheneb 500 eurolt nullini, vahemikku 1700–2600 eurot. Praegu on see 1200–2100 eurot. Teisel aastal oleks kõigil inimestel kasutada 500 eurot tulumaksuvabalt.

“Jüri Ratase esimese valitsuse loodud maksusüsteem karistab üle 1200-eurose palgaga inimesi, nagu meditsiiniõed, õpetajad, päästjad ja politseinikud, tulumaksuvaba miinimumi vähenemise tõttu kõrgema maksumääraga. Meie eesmärk on see maksuküür kaotada ning muuta maksusüsteem lihtsaks ja õiglaseks,” ütles reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Kallase sõnul on Eestis 68 500 inimest, kes saavad koos tuludeklaratsiooniga teate, et neil tuleb riigile raha juurde maksta.

“Samas on meil 530 000 inimest, kes maksid tulumaksu liiga palju ehk andsid oma raha riigile intressita laenuks,” lausus Kallas ja lisas, et ühetaoline tulumaks teeks maksusüsteemi lihtsamaks ja rohkem ennustatavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles