Oleg Grossi lubatud 100 000 ei päästnud Rally Estoniat

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rallisõbrad lootsid, et näevad tänavu suvel Rally Estonial võistlemas ka Ott Tänakut (paremal). Paraku ei aidanud ka Oleg Grossi lubatud rahaline abi: võistlus jääb ära.
Rallisõbrad lootsid, et näevad tänavu suvel Rally Estonial võistlemas ka Ott Tänakut (paremal). Paraku ei aidanud ka Oleg Grossi lubatud rahaline abi: võistlus jääb ära. Foto: Tairo Lutter

Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava andis eile ametlikult teada, et tänavu suvel võistlust ei toimu. Lääne-Viru ettevõtja Oleg Gross aga oli teatanud vahetult enne pressikonverentsi, et maksab omast taskust 100 000 eurot – summa, mis oli näiliselt autospordiliidu ja rallikorraldajate tüliõunaks –, kuid see pakkumine ei olnud mõjunud.

Oleg Gross viibib välismaal puhkusel ja telefoni teel teemat kommenteerida ei soovinud. “Mul on praegu kõik Eesti ­spordiajakirjanikud kukil,” tunnistas ta tunnikest pool pärast seda, kui oli ajakirjandusele saatnud oma kirjaliku pöördumise, kus lubas tüli põhjuseks olnud 100 000 eurot omast taskust maksta. “Mul on rääkida palju, see teema ei ole nii mustvalge, kui on kommunikeeritud. Aga saage palun aru: ma ei taha, et mu sõnu väärtõlgendataks või millestki valesti aru saadaks. Kui peagi koju tulen, olen valmis rääkima.”

Eesti Autospordi Liit (EAL) otsustas hiljuti tõsta rahvusvahelise ralli registreerimise tasu 100 000 euroni. Oma otsust EAL ei selgitanud ega rääkinud sellest avalikult enne, kui ajakirjandus asjale jaole sai. Sellel näiliselt suurel hinnal on kindlasti oma põhjused, kuid kahjuks ei suutnud EAL neid piisavalt argumenteeritult selgitada. Oleg Gross oma pöördumises osaliselt seda tegi, kuid kahjuks oli juba hilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles