Rakvere haiglasse koroonaviiruse kahtlusega patsiente ravile ei paigutata

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Madis Veltman

Milline on Rakvere haigla valmisolek toimetulekuks kogu maailmas hirmuäratava kiirusega leviva koroonaviirusega, mille Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) on kuulutanud rahvusvaheliseks terviseohuks? Selgub, et kui viirusekahtlusega inimene pöördub Rakvere haiglasse, saadetakse ta edasi.

Rakvere haigla ravijuht Liis Otstavel on Virumaa Teatajale rääkinud, et haigla on saanud terviseametist toimimisjuhendi käitumiseks koroonaviiruse kahtlusega patsientidega. Koroonaviiruse tüvega 2019-nCoV patsiendid hospitaliseeritakse Eestis kas Lääne-Tallinna keskhaiglasse, Tartu ülikooli kliinikumi, Pärnu haiglasse või Ida-Viru keskhaiglasse.

“Seega ei peaks Rakvere haiglasse sellised patsiendid üldse sattuma. Juhuks kui selline patsient siiski meie haiglasse tuleb, on kõik kaitsevahendid kasutamiseks valmis, patsiendi isoleerimiseks on erakorralise meditsiini osakonnas negatiivse rõhuga isolaator ja sealne personal on saanud praktilise väljaõppe,” rääkis Otstavel valmisoleku kohta.

Ravijuht lausus, et Rakvere haiglas Hiinas avastatud koroonaviirust diagnoosida ei saa. “Kuid meie võimuses on kahtluse korral võtta proovid vastavalt täpsele juhendile ja terviseameti laborisse saata,” lisas Liis Otstavel.

Koroonaviirust põdeval inimesel on äge ülemiste hingamisteede haigus ja esineb vähemalt üks järgmistest äkiliselt avaldunud sümptomitest, milleks on köha, kurguvalu, hingamisraskus. Oluliseks kriteeriumiks on see, et 14 päeva enne sümptomite ilmnemist on haige kokku puutunud koroonaviirusesse nakatanuga või viibinud riskipiirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles