Suur osa Rakvere valla raha läheb koolidele ja teedele

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere valla vapp.
Rakvere valla vapp. Foto: Rakvere Vald

Rakvere vallavolikogu võttis vastu 2020. aasta eelarve üldmahus 10 858 774 eurot.

Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev nimetas, et nii nagu teistes omavalitsustes, on Rakvere vallas põhirõhk haridus- ja sotsiaalvaldkonnal.

Esimest korda on eelarves Sõmeru päevakeskuse juhataja ametikoht. “Tegemist on uue ametikohaga, päevakeskuse juhataja tegeleb sotsiaalvaldkonnas ennetustegevusega, eakatesse ja puudega inimestesse elurõõmu süstimisega,” selgitas Peep Vassiljev.

Valla eelarve suurim in­vesteering hõlmab Lasila, Karitsa ja Levala küla vee- ja kanalisatsioonitorustike ning pumplate ehitus- ja uuendustöid, milleks on ette nähtud 705 000 eurot. “Kui oleme trassid korda saanud, siis anname need üle majandamiseks Rakvere Veele, kelle üks osanikke ka vald on,” nimetas Vassiljev.

Märkimisväärseid investeeringuid tehakse ka Lasila ja Uhtna kooli renoveerimiseks, vastavalt 300 000 ja 270 000 eurot. “Tänavuse talvega on saanud kõvasti kannatada teed ning seetõttu läheb kruusateede remondiks ja tolmuvabaks muutmiseks samuti suuri summasid,” ütles Peep Vassiljev. Kruusateede remondiks on plaanitud 200 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles