Soojamajanduse arendamist toetatakse ligi tosina miljoniga

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Keskkonnainvesteeringute keskuse toetusrahaga saavad korda soojustorustikud nii mõneski Lääne-Viru omavalitsuses. Pilt on illustratiivne.
Keskkonnainvesteeringute keskuse toetusrahaga saavad korda soojustorustikud nii mõneski Lääne-Viru omavalitsuses. Pilt on illustratiivne. Foto: Lilli Tölp

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab 44 soojusmajanduse projekti, mis vähendavad õhusaastet ja muudavad kütmise efektiivsemaks.

11,8 miljoni eurose toetuse abil uuendatakse katlamaju ja soojustorustikke ning luuakse täiendavaid ühendusi. Kavandatavate projektide tulemusena väheneb summaarselt õhku paisatava süsihappegaasi kogus.

Toetust anti 13 katlamaja renoveerimise projektile kogusummas 5,7 miljonit eurot. Nii näiteks renoveerib AS Adven Eesti toetusrahaga Lääne-Viru maakonnas Aseri ja Sõmeru aleviku biokütusel katlamaja.

Esimese projekti maksumus on 935 627 eurot ja toetussumma moodustab sellest 450 000 eurot. Teise projekti maksumus on 653 607 ja toetussumma 255 000 eurot.

Torustike renoveerimise ja täiendavate ühenduste loomise projektide tulemusel ehitatakse uusi soojustorustikke ja suurendatakse nende energiatõhusust.

Nimetatud toetuste kogusumma on 6,1 miljonit eurot ning rahastuse sai 31 projekti. Teiste hulgas uuendab AS Rakvere Soojus soojustorustikku KIK-i toetusega Rakvere linnas ja AS Adven Eesti Sõmeru alevikus.

Soojusmajanduse taotlusvoorude tähtajaks saabus KIK-ile 52 taotlust kogusummas 12,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles