Lääne-Viru maakonna koolides on vinged emakeeletundjad

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere gümnaasiumi õppur Isabella Lahtvee lihvib emakeelt suvisel koolivaheajal maakonnalehes Virumaa Teataja, kus ta peab suvereporteri ametit.
Rakvere gümnaasiumi õppur Isabella Lahtvee lihvib emakeelt suvisel koolivaheajal maakonnalehes Virumaa Teataja, kus ta peab suvereporteri ametit. Foto: Ain Liiva

Hulk Lääne-Virumaa koolide õpilasi pääses oma teadmisi näitama märtsis toimuvasse emakeeleolümpiaadi üleriigilisse lõppvooru.

Tartu ülikooli teaduskooli veebilehel avalikustatud nimekirjas on teiste hulgas koguni kuue Kadrina keskkooli õppuri nimed.

Nendeks on Gerda Jamsja, Aavo Mumm ja Tambet Pallon (kõik 11. klass) ning Maria Elisabeth Bremen, Maris Kerov ja Reio Opromei (kõik 12. klass). Neist Reio Opromei pääses 13. ja 14. märtsil Tartu ülikoolis toimuvasse lõppvooru piirkonnavooru kaudu, ülejäänud aga uurimistöö tulemuste põhjal.

Kadrina kooli kõrval on lõppvoorus kuue õpilasega esindatud veel vaid tartlaste Hugo Treffneri gümnaasium.

Lõppvooru kutsutud õpilaste hulka kuuluvad Lääne-Viru maakonnast veel Annike Kaldaru (8. klass) Tamsalu keskkoolist, Grethe Sirkel (10. klass) Rakvere eragümnaasiumist, Kadi-Liis Kivi (12. klass) Rakvere reaalgümnaasiumist ning Jüri Beldman, Maria Suumann (mõlemad 9. klass), Isabella Lahtvee (11. klass) ja Liisa Lehtpuu (12. klass) Rakvere gümnaasiumist.

Emakeeleolümpiaadi põhiteema on "Meediatekstid tegelikkuse peegeldaja ja kujundajana".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles