Paavo Nelke pani Soome tipptiimi treeneriameti maha

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Paavo Nelke (keskel) jagas teadmisi ja oskusi Soome käsipalli kauaaegse valitseja Riihimäe Cocksi põhimeeskonna väravavahtidele Vitalii Shitskole (vasakul) ja Leevi Koistinenile. Seni klubis Nelkele temaga samal tasemel asendajat pole leitud.
Paavo Nelke (keskel) jagas teadmisi ja oskusi Soome käsipalli kauaaegse valitseja Riihimäe Cocksi põhimeeskonna väravavahtidele Vitalii Shitskole (vasakul) ja Leevi Koistinenile. Seni klubis Nelkele temaga samal tasemel asendajat pole leitud. Foto: Sanna Myllärinen

Pikki aastaid põhjanaabrite juures nii elukutselise käsipallurina kui ka väravavahtide juhendajana töötanud Paavo Nelke tegi kannapöörde ning loobus aasta alguses Soome tituleerituima klubi Riihimäe Cocksi abitreeneri ametist.

Tapalt pärit kunagise Eesti koondise puuriluku sõnul tingis otsuse mitme asjaolu kokkulangemine. Määravaks sai see, et päevatöö tõttu Helsingisse kolinud 49-aastane juhendaja ei leidnud enda sõnul head tasakaalu ühes ehitusfirmas töötamise ning käsipallurite juhendamise vahel.

"Kahte isandat ei ole võimalik teenida ja enda ribadeks tõmbamisel polnud samuti enam suurt mõtet. Eks vanustki on juba piisavalt," kõneles Paavo Nelke. "Helsingisse kolimise järel olid viimased pool aastat eriti hullumeelsed. Riihimäel elades ma sellest aru ei saanud, aga pikkade sõitude lisandudes mõistsin: pärast kaheksa või kümne tunni pikkust tööpäeva kolmel päeval nädalas Helsingist Riihimäele treeningutele sõita, millele lisandusid võistlusmängud, mille puhul tuli tihtilugu otse öötöölt minna lennuki peale, oli sellisel kujul liig."

Et Riihimäe Cocksile lõppesid rahvusvahelised mängud käsipalli Meistrite liiga alagrupiturniiri viimase matšiga novembri lõpus, oli sellega Nelke jaoks otsus lõplikult küps. "Meistrite liiga mängude lõppemine tegi otsustamise kergemaks. Sellisel tasemel peaks olema meeskonna abitreener samuti täisproff, mitte uhama töö ja trennide vahet," lisas Nelke.

Samas nentis juhendaja, et möödunule tagasi vaadates tal midagi hingele kripeldama ei jää. "Olen hullu kogemuse võrra rikkam. Seda, et lõpu tegin, ei kahetse absoluutselt," rääkis Paavo Nelke. Tapa juurtega treener ei välistanud, et tegeleb juhendamisega ühel hetkel edasi. "Huvi noorte treenimise vastu on mul olemas. Samas tahaksin teha seda tööd ja kogemusi edasi anda ikka Eestis, mitte Soomes, mis omakorda eeldab, et leian Eestis tööd."  

Riihimäe Cocksil pole käsil parimad päevad, sest pärast Nelke lahkumist klubi sisuliselt vallandas viimati Soome meistriliigas kaotatud mängu järel peatreener Gintaras Savukynase. Leedulane jõudis enne seda targu käed lüüa käsipalli Meistrite liigas heitleva Ukraina meeskonnaga Zaporižžja Motor.

Kõigele lisaks lahkub suvel Cocksist Prantsusmaa meistriliiga klubisse Ivry Handball üks Soome valitseva meistri tugitalasid Nico Rönnberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles