Mitmekülgne Kaisa räägib Rootsist, nahkhiirtest ja orienteerumisest

Merly Raudla
Copy
Kaisa Rooba lõpetas Hugo Treffneri gümnaasiumi kuldmedaliga.
Kaisa Rooba lõpetas Hugo Treffneri gümnaasiumi kuldmedaliga. Foto: Margus Ansu

Loodushuviline ja spordilembene Tapa neiu Kaisa Rooba oli kümnene, kui leidis, et vajab ellu muutust, ning läks õppima Kadrina keskkooli. Põhikooli lõpus tiivustas uudishimu teda Tartusse Hugo Treffneri gümnaasiumi astuma ja sama sabatunde tõttu tudeerib ta praegu Rootsis Umeås spordipsühholoogiat.

Kui Harju keskmine noor hiivab spordikoti selga ning teeb esimesed sammud iseseisvuse suunas ülikooli astudes, koges praegu 20-aastane Kaisa Rooba keskkonnavahetust ja omapead hakkama saamist juba varem.

Põhikooli keskel koduse Tapa gümnaasiumi selja taha jätmine ning Kadrina keskkooli õppima minek viis ta kokku inimestega, tänu kellele tärkas piigas huvi looduse ja bioloogia vastu. “Kui sa tahad Kadrina keskkoolis õppida, siis luuakse sulle selleks kõik tingimused,” märkis ta kiitvalt. Tänu Kadrina keskkooli bioloogiaõpetajale Siret Pungale said loodusained Kaisale väga südamelähedaseks. Veel vedas teda metsa – orienteerumisrajale – kodust kaasa saadud spordipisik. Looduses sportimisel ühinesidki kaks huvi ja hobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles